Foto: tinca
Trošku iná treska,ktorú som pripravila aj s údeným lososom. Ak vám to nechutí, tak losos vynechajte.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g (filety) |
|
1 000 ml |
|
70 ml |
|
1 PL (limetková) |
|
2 ks |
|
4 ks |
|
6 - 8 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2 - 3 ks |
|
200 g |
|
50 g |
|
|
|
|
|
|
|
(na ozdobu) |
|
Postup
-
1
Do hrnca si dáme vodu, koreniny,bobkový list,ocot a citrónovú šťavu. Pridáme mrkvu a filety tresky, ja som mala chladenú, ale môže byť aj rozmrazená. Necháme tiahnuť na najmenšom stupni ohrevu cca 20-25 minút.
-
2
Keď je treska mäkká precedíme ju a necháme vychladnúť. Po vychladnutí rozdelíme na malé kúsky. Mrkvu a uhorky nastrúhame na hrubom strúhadle, šalotku nakrájame na drobno, alebo môžeme ju aj rozmixovať.
-
3
Zeleninu spojíme s rybou, majonézou, prisolíme a okoreníme. Trošku môžeme poliať vodou z uhoriek. Všetko premiešame.
-
4
Pred podávaním navrch porcie pridáme nasekaný údený losos /alebo drť,dostať ju hotovú/ a prizdobíme kaparami. Podávame s bagetkou, chlebom, alebo ako komu chutí. Rada navyše: Ak nemáte radi údeného lososa, kľudne vynechajte. Ja osobne zbožňujem túto kombináciu. Tu je bez. Dobrú chuť želám!
Domaca majoneza - zltok slahame slahacom a pridavame po kvapkach olej.
Tatarka ma navyse uhorky, horcicu, sol, korenie, cibulu ;)