Domáca treska s údeným lososom fotorecept

tinca - fotkatinca, 18. apríla 2014
Domáca treska s údeným lososom (fotorecept)
Foto: tinca

Trošku iná treska,ktorú som pripravila aj s údeným lososom. Ak vám to nechutí, tak losos vynechajte.

2-3
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g (filety)
1 000 ml
70 ml
1 PL (limetková)
2 ks
4 ks
6 - 8 ks
2 ks
1 ks
2 - 3 ks
200 g
50 g
 (na ozdobu)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do hrnca si dáme vodu, koreniny,bobkový list,ocot a citrónovú šťavu. Pridáme mrkvu a filety tresky, ja som mala chladenú, ale môže byť aj rozmrazená. Necháme tiahnuť na najmenšom stupni ohrevu cca 20-25 minút.

    Domáca treska s údeným lososom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď je treska mäkká precedíme ju a necháme vychladnúť. Po vychladnutí rozdelíme na malé kúsky. Mrkvu a uhorky nastrúhame na hrubom strúhadle, šalotku nakrájame na drobno, alebo môžeme ju aj rozmixovať.

    Domáca treska s údeným lososom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zeleninu spojíme s rybou, majonézou, prisolíme a okoreníme. Trošku môžeme poliať vodou z uhoriek. Všetko premiešame.

    Domáca treska s údeným lososom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pred podávaním navrch porcie pridáme nasekaný údený losos /alebo drť,dostať ju hotovú/ a prizdobíme kaparami. Podávame s bagetkou, chlebom, alebo ako komu chutí. Rada navyše: Ak nemáte radi údeného lososa, kľudne vynechajte. Ja osobne zbožňujem túto kombináciu. Tu je bez. Dobrú chuť želám!

    Domáca treska s údeným lososom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
Nad treskou - šalátom som aj ja rozmýšľala, ale napokon som sa rozhodla robiť rybí - rybací šalát z kyslých rýb. Ale tento tvoj rcp, @tinca si uložím a spravím inokedy, lebo nemám filety, ostatné by som mala.
@tinca , ďakujem aj za tento parádny recept. Len čo sa dám trochu do "pôvodného" stavu z pred veľkonočných sviatkov, tak sa do toho pustím. Verím, že to bude mať rovnaký úspech, ako rybací zo zavináčov. Ešte raz vďaka!
No tak micanela - tam žiadna tatarka nie je ale majolka /to je rozdiel/, a kupovaná treska a doma robená tak to nemyslíš vážne - to je rozdiel. Minule som si kúpila v obchode a bola teda hnusná.
Tinca vyzera to krasne. Ja som sa len chcela opytat, aky je rozdiel medzi majolkou a tatarskou. Mozem si Majolku urobit doma ? Lebo my to tu nemame.
@falipy , mozes si majolku spravit napriklad podla tohoto receptu alebo si kup majonezu, v kazdych potravinach a aj v costcu dostanes a dochut ju citronom, medovou horcicou, solou, korenim, podla tvojej chuti, daleko od domova dobry salat z tresky padne vhod:-)




@falipy majolka=majonéza, ja si ju aj tatarku občas robím aj doma.Domáca je domáca. Nebudem sa opakovať @megdesign ti dala aj návod ako ju urobiť doma, ale na Vareche je viac receptov na domácu majonézu. Tak vyskúšaj a nech sa ti vydarí:)

Pridaj komentár k receptu: