Domáca treska s údeným lososom (fotorecept)
Autor receptu: tinca
Trošku iná treska,ktorú som pripravila aj s údeným lososom. Ak vám to nechutí, tak losos vynechajte.
2-3 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca si dáme vodu, koreniny,bobkový list,ocot a citrónovú šťavu. Pridáme mrkvu a filety tresky, ja som mala chladenú, ale môže byť aj rozmrazená. Necháme tiahnuť na najmenšom stupni ohrevu cca 20-25 minút.
- Keď je treska mäkká precedíme ju a necháme vychladnúť. Po vychladnutí rozdelíme na malé kúsky. Mrkvu a uhorky nastrúhame na hrubom strúhadle, šalotku nakrájame na drobno, alebo môžeme ju aj rozmixovať.
- Zeleninu spojíme s rybou, majonézou, prisolíme a okoreníme. Trošku môžeme poliať vodou z uhoriek. Všetko premiešame.
- Pred podávaním navrch porcie pridáme nasekaný údený losos /alebo drť,dostať ju hotovú/ a prizdobíme kaparami. Podávame s bagetkou, chlebom, alebo ako komu chutí.
Rada navyše: Ak nemáte radi údeného lososa, kľudne vynechajte. Ja osobne zbožňujem túto kombináciu. Tu je bez. Dobrú chuť želám!