Foto: zuzananoskova
"Nátierku" Ľjutenica som prvýkrát jedla na Urban markete v BA, kde ju predávali MoshiMoshi. Podávali ju na tmavom chlebe s rukolou a slaným syrom. Zobraziť celý popis"Nátierku" Ľjutenica som prvýkrát jedla na Urban markete v BA, kde ju predávali MoshiMoshi. Podávali ju na tmavom chlebe s rukolou a slaným syrom. Zvyknem si porciu chlebíku objednať, aj sme si objednali celý pohár, dcére tiež veľmi chutí :-) Zjedli sme ju "coby dup" a ja som sa rozhodla, že si ju pripravíme doma, keďže na pohári je napísaný obsah ingrediencií. Hoci pomer je neuvedený, mne to nevadilo, nejako som si to predstavila, nakúpila potrebné suroviny a išla na to ;-)
Postup
-
1
Zeleninu som piekla v rúre na 2x (pretože Terka zjedla z prvej várky petržlen) asi po polhodinke cca
-
2
Baklažán som "odšúpala", pridala kápiu a ostatnú upečenú zeleninu, jemne osolila a aj pocukrovala hnedým trstinovým cukrom, všetko som vymixovala a ešte pridala aj čerstvý medvedí cesnak ;-)
-
3
Zmes som si natrela na opečený chlieb, ktorý som si doma upiekla, posypala rukolou a slaným syrom. Je to naozaj fantastickééé :-)
Takze si odlozim aj tvoj minimalisticky recept /zlozenim je velmi podobny tomu mojmu/ aby som si mohla urobit "ljutenicku " ked sa mi coskoro minie moja zimna zasoba :-)
A aj @babidka by mohla dať svoj recept a postup pri zaváraní do pohárov na sterilizáciu.