Domáca Ľjutenica

Autor receptu: zuzananoskova

"Nátierku" Ľjutenica som prvýkrát jedla na Urban markete v BA, kde ju predávali MoshiMoshi. Podávali ju na tmavom chlebe s rukolou a slaným syrom. Zvyknem si porciu chlebíku objednať, aj sme si objednali celý pohár, dcére tiež veľmi chutí :-) Zjedli sme ju "coby dup" a ja som sa rozhodla, že si ju pripravíme doma, keďže na pohári je napísaný obsah ingrediencií. Hoci pomer je neuvedený, mne to nevadilo, nejako som si to predstavila, nakúpila potrebné suroviny a išla na to ;-)

Postup

  1. Zeleninu som piekla v rúre na 2x (pretože Terka zjedla z prvej várky petržlen) asi po polhodinke cca
  2. Baklažán som "odšúpala", pridala kápiu a ostatnú upečenú zeleninu, jemne osolila a aj pocukrovala hnedým trstinovým cukrom, všetko som vymixovala a ešte pridala aj čerstvý medvedí cesnak ;-)
  3. Zmes som si natrela na opečený chlieb, ktorý som si doma upiekla, posypala rukolou a slaným syrom. Je to naozaj fantastickééé :-)