Domáca huspenina

Domáca huspenina

Autor receptu: redakcia

Doprajte si poriadnu porciu kolagénu pre zdravé kĺby a pružnú pokožku v podobe chutnej domácej huspeniny.

12
porcií
20 minút
príprava
240 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Všetky mäsité suroviny, ktoré budeme pridávať do huspeniny, dobre prepláchneme.
  2. Zalejeme ich v hrnci vodou tak, aby bolo všetko mäso pod hladinou, a varíme na najmenšom ohni.
  3. Pridáme cibuľu, cesnak, papričky a korenie. Je praktické vložiť všetky dochucovadlá do gázového vrecúška, ktoré nakoniec jednoducho vyberieme.
  4. Huspenina je uvarená, keď mäso samo odpadáva od kosti. Vývar precedíme, mäso z kostí oberieme a natrháme alebo nakrájame na kúsky. Mäso zalejeme vývarom a necháme stuhnúť.