Foto: brano24
Fantastické jedlo nielen pre chuť, ale aj pre všetkých, ktorým už ,,kĺby" vypovedajú poslušnosť. Rôsol z vývaru podporuje tvorbu maziva v kĺboch človeka. Jednoducho Zobraziť celý popisFantastické jedlo nielen pre chuť, ale aj pre všetkých, ktorým už ,,kĺby" vypovedajú poslušnosť. Rôsol z vývaru podporuje tvorbu maziva v kĺboch človeka. Jednoducho príjemné/chutné s užitočným.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Všetko dáme spolu do cca 4l vody a postavíme variť. Privedieme do varu a varíme cca 1,5 hod v klasickom hrnci, alebo 30 min v kuchte.
-
2
Odstavíme a všetko z vývaru vyberieme. Mäso oddelíme od kostí a pokrájame na kocky. Kože z kolena nemusíme všetky, ale ja ich mám rád, takže nevadí. Komu ako podľa chuti. Pokrájané mäsko vložíme naspäť do vývaru, podľa potreby dolejeme vodu a ešte aspoň 15-20 min povaríme. Zeleninu pokrájame, ale necháme bokom.
- 3
Odstavíme, dosolíme/dochutíme a vložíme pokrájanú zeleninu, samozrejme okrem cibule.
- 4
Naberieme do misiek jednotlivé porcie a necháme pomaly vychladnúť a odstáť aspoň 24 hod.
- 5
Misku so sadnutým rôsolom pretrasieme a vyklopíme na tanier. Polejeme octom, posypeme nakrájanou čerstvou cibuľkou a podávame s čerstvým, teplým, chrumkavým chlebom. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu