Foto: vikulqa
10-15
porcií
porcií
10 + 1 hod. kysnutie minút
príprava
príprava
45 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Ja som mala múku celozrnnú z Lidlu, je skvelá. Obsahuje už aj sušené droždie, no ja aj tak pridávam ešte normálne.
- 2
Do misky rozdrvíme droždie, pridáme kryštálový cukor a zalejeme vlažnou vodou. Počkáme kým vykysne.
- 3
Takže KLASIKA: Zmiešame si suché suroviny: celozrnnú múku, rascu, soľ, semiačka. Nalejeme do toho vykysnuté droždie vo vode. Pridáme ešte olej a ocot. Vymiešame.
- 4
Necháme vykysnúť na hodinu. Ja nechávam ak je teplo na okne pod utierkou. Ked vykysne premiesime ho. Formujeme žemličky, ktoré poukladáme na plech a dáme piecť. Ja som urobila pár srdiečok pre priateľa na večeru :P Posypané semiačkami :)
- 5
Aby som nezabudla, to biele to sú tzatziky :P
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu