Domáca celozrnná žemľa

Autor receptu: vikulqa

10-15
porcií
10 + 1 hod. kysnutie minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Ja som mala múku celozrnnú z Lidlu, je skvelá. Obsahuje už aj sušené droždie, no ja aj tak pridávam ešte normálne.
  2. Do misky rozdrvíme droždie, pridáme kryštálový cukor a zalejeme vlažnou vodou. Počkáme kým vykysne.
  3. Takže KLASIKA: Zmiešame si suché suroviny: celozrnnú múku, rascu, soľ, semiačka. Nalejeme do toho vykysnuté droždie vo vode. Pridáme ešte olej a ocot. Vymiešame.
  4. Necháme vykysnúť na hodinu. Ja nechávam ak je teplo na okne pod utierkou. Ked vykysne premiesime ho. Formujeme žemličky, ktoré poukladáme na plech a dáme piecť. Ja som urobila pár srdiečok pre priateľa na večeru :P Posypané semiačkami :)
  5. Aby som nezabudla, to biele to sú tzatziky :P