Domáca becherovičkovičkovica

Autor receptu: zemo

Ani jeden Becher neprezradí recept na povestný likér. Ani keby ste im varechou.sk po holej cápali. Je jedno, z ktorej fľaše pochádza. Či z Karlsbadu v Čechách alebo z jedinej echtovnej Becherovky z Nemecka, kam sa rodina povestných liehovarníkov uchýlila. Ale my s nimi vybabreme.

Postup

  1. Všetky prísady odmeriame. Nevaríme, len nasypeme do decového (100 mililitrového) či dvojdecového pohára.
  2. Aj s cukrom, škoricou a klinčekmi ich dáme do alkoholu (konzumný lieh alebo stačí aj obyčajná konzumná vodka). Premiešame a necháme stáť minimálne 2 dni. Potom prefiltrujeme a uložíme vo vhodných fľaškách na málo dostupné miesto. Napríklad na stožiar elektrického vedenia. Aby mám dlho vydržala.