Hovädzí steak

Dokonalý steak

Autor receptu: redakcia

Perfektný steak ako z luxusnej reštaurácie môžete mať aj na vašej grilovačke, podľa našich tipov ho určite zvládnete pripraviť.

4
porcie
10 (+ odpočívanie) minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso očistíme, tuk neodrezávame. Mäso nakrájame dobre naostreným nožom cez vlákno na plátky hrubé asi 1,5 cm.
  2. Mäso môžeme jemne naklepať a zľahka ho potrieme olivovým olejom. Z oboch strán osolíme a posypeme čerstvo rozdrveným čiernym korením a nasekanými bylinkami. Necháme pár minút odpočívať.
  3. Plátky steaku opekáme na rozpálenom grile asi 2 minúty z jednej strany a 2 – 3 minúty z druhej strany. Mäso zabalíme do alobalu a necháme odpočívať na okraji roštu mimo pahreby asi 5 minút.
  4. Ak chceme, aby bol steak dôkladne prepečený, môžeme ho preložiť do rúry vyhriatej na 160 °C a ešte 5 minút piecť. Mäso je prepečené, ak je po zatlačení bruškom prsta pevné.
  5. Hotové mäso nakrájame na tenké plátky.
  6. Pripravte si k dokonalému steaku pikantný dip. Recept nájdete TU.