Čokoládový zákusok

Dobošové rezy (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Skúsila som po prvý raz.

60-70 minút
príprava
5-7 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Nachystáme ingrediencie na cesto.
  2. Do misy si dáme suroviny, postupne prilejeme vlažné mlieko a vypracujeme hladké cesto.
  3. Cesto máme hotové keď sa nelepí.
  4. Prenesieme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na šesť rovnaké bochníky.
  5. Rozvaľkáme natenko a preložíme na papierom vystlaný plech na spodnu časť. Ruru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 5-7 minút .
  6. Cesto je upečené keď okraje začínajú hnednúť.
  7. Upečieme šesť rovnakých plátov.
  8. Pripravíme si suroviny na krém.
  9. Do jednej misy dáme vajíčka, cukor, do druhej polamanu čokoládu dáme na vodný kúpeľ, rozpustíme.
  10. Vajička s cukrom vymiešame do penista v miske, ktorú dáme na vodný kúpeľ. Miešame do zhustnutia asi 20-25 minút. Spojíme s rozpustenou čokoládou. Maslo vymiešame do hladka a spojíme s čokoládovou zmesou, ktorou naplníme dobošové rezy.
  11. Z plátov stiahneme papier na pečenie, pláty potrieme plnkou a ukladáme na seba. Nakoniec zaťažíme dáme do chladničky, cez noc. Hotove rezy - boky - upravíme, polejeme čokoládovou polevou. Nechame stuhnúť, pokrájame na rezy.Dobrú chuť.