Čokoládová roláda
Čokoládová roláda

Dobošková roláda

katmitv - bez fotkykatmitv, 8. novembra 2022
Dobošková roláda
Foto: katmitv

Koláčik, ktorý je u nás v rodine veľmi obľúbený.

5-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
2 ks
2 PL
1 bal.
2 PL
1/2 bal.
1 PL
Krém:
3 ks
150 g
100 g
150 g
Poleva:
100 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Vajcia vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom, pridáme olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vymiešame cesto.

  2. 2

    Cesto nalejeme na plech (30x20 cm) vyloženom papierom na pečenie a pečieme 5-10 minút. Po upečení zrolujeme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Krém: Vajcia s cukrom vyšľaháme a varíme nad parou. Pridáme čokoládu nalámanú na kúsky a necháme roztopiť za stáleho miešania. Stiahneme z pary a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Maslo by malo mať izbovú a pred pridávaním k čokoládovej zmesi ho vymiešame. Následne spojíme s čokoládovou zmesou a krém natrieme na vychladnutú piškótu.

  5. 5

    Natretú piškótu naspäť zrolujeme a polejeme roztopenou čokoládou (poprípade odložíme asi 1-2 PL krému, ktorý natrieme na povrch rolády).

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, bohaté množství plnky skvělé chuti. Dala bych testovací vzorečky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia