Dobošková roláda
Foto: katmitv
Koláčik, ktorý je u nás v rodine veľmi obľúbený.
tepelná úprava
Postup
-
1
Cesto: Vajcia vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom, pridáme olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vymiešame cesto.
- 2
Cesto nalejeme na plech (30x20 cm) vyloženom papierom na pečenie a pečieme 5-10 minút. Po upečení zrolujeme a necháme vychladnúť.
- 3
Krém: Vajcia s cukrom vyšľaháme a varíme nad parou. Pridáme čokoládu nalámanú na kúsky a necháme roztopiť za stáleho miešania. Stiahneme z pary a necháme vychladnúť.
- 4
Maslo by malo mať izbovú a pred pridávaním k čokoládovej zmesi ho vymiešame. Následne spojíme s čokoládovou zmesou a krém natrieme na vychladnutú piškótu.
- 5
Natretú piškótu naspäť zrolujeme a polejeme roztopenou čokoládou (poprípade odložíme asi 1-2 PL krému, ktorý natrieme na povrch rolády).
Tiež Čokoládová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Som velmi rada :)