Čokoládová roláda

Dobošková roláda

Autor receptu: katmitv

Koláčik, ktorý je u nás v rodine veľmi obľúbený.

5-10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cesto: Vajcia vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom, pridáme olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vymiešame cesto.
  2. Cesto nalejeme na plech (30x20 cm) vyloženom papierom na pečenie a pečieme 5-10 minút. Po upečení zrolujeme a necháme vychladnúť.
  3. Krém: Vajcia s cukrom vyšľaháme a varíme nad parou. Pridáme čokoládu nalámanú na kúsky a necháme roztopiť za stáleho miešania. Stiahneme z pary a necháme vychladnúť.
  4. Maslo by malo mať izbovú a pred pridávaním k čokoládovej zmesi ho vymiešame. Následne spojíme s čokoládovou zmesou a krém natrieme na vychladnutú piškótu.
  5. Natretú piškótu naspäť zrolujeme a polejeme roztopenou čokoládou (poprípade odložíme asi 1-2 PL krému, ktorý natrieme na povrch rolády).