Divina s hruškou na červenom víne (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Včera sme mali divinu na smotane. Všetko sa zjedlo len kus mäsa zostal. Upečený, pekne zabalaný v alobale. Čo s ním? Hrušiek máme plnú záhradu tak som si vymyslela divinu na studeno s hruškovou omáčkou.
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso (toto je z jeleňa) potrebujeme nakrájať na tenké plátky, preto mäso zabalíme do fólie, alebo alobalu a dáme na hodinku do mrazničky. Potom už len, najlepšie na nárezovom stroji nakrájame na tenké plátky.
- Na oleji speníme na drobno nakrájanú červenú cibuľku, pridáme nastrúhanú hrušku, hrozienka a chvíľu restujeme. Poprášime škoricou a cukrom, stále miešame aby sa nám to nepripálilo. Podlejeme trochou vody, a prikryté dusíme do mäkka.
- Pridáme víno, krátko prevaríme a rozmixujeme.
- Do rozmixovaného základu vložíme ošúpané, na štvrťky nakrájané hrušky do dvoch-troch napicháme po jednom klinčeku. Ochutnáme a dochutíme citrónovou šťavou, prípadne lyžičkou medu, alebo cukru a nastrúhaným muškátovým orieškom. Výsledná chuť má byť sladko kyselkavá so slabou vôňou škorice.
- Pred servírovaním plátky mäsa zohrejeme v rúre, alebo v mikrovlnke (najlepší je parák), preložíme na tanier a prelejeme horúcou omáčkou. Podávame so zemiakmi....
- alebo si nakrájame bagetu, pokvapkáme oli olejom a dáme zapiecť....
- mäso a studenú omáčku naservírujeme oddelene a zajedáme bagetkou.....
- alebo plátky mäsa naukladáme na opraženú bagetu a navrch dáme hrušku s trochou studenej omáčky. K tomu dobré červené víno a pekný večer pred nami .....