Diviak na ihle fotorecept

evusik - fotkaevusik, 18. marca 2012
Diviak na ihle (fotorecept)
Foto: evusik

Momentálne nemám moc času na varenie, tak len taká rýchlovka....

4
porcie
20 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
 čerstvé
  rôzne farby




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny, ktoré chceme napichať na ihlu si nakrájame na väčšie kúsky. Šampiňóny zbavíme nožičiek a napichovať budeme celé hlavičky. Mäso nakrájame na väčšie kúsky, zalejeme ich olejom, pridáme čierne mleté korenie, tymián, zamiešame a odložíme na hodinku do chladničky.

    Diviak na ihle (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    jednotlivé suroviny striedavo napichujeme na ihlu alebo špajdlu, uložíme do pekáčka, posolíme, pokvapkáme olejom, môžeme podliať máličko vodou, zakryjeme alobalom a pečieme na 180°C asi 1,5 hod. Záleží aké mäso použijete. Potom odokryjeme a ešte zapečieme.

    Diviak na ihle (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď som v sobotu večer zistila, že nemáme kúska chleba zamiesila som si na bagety podľa @egreska Ráno som ich nechala podkysnúť a už som ich len šupla do trúby upiecť. A veru dobre som spravila lebo k diviakovi na ihle sa náramne hodili.

    Diviak na ihle (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A takto sme si dnes pochutili.... výborná bagetka namáčaná do výpeku, upečená zeleninka a mäkučké mäsko, skrátka málo práce, veľa muziky :-)

    Diviak na ihle (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

tatranka
@evusik na tej ihle sa nachádza všetko,čo mám rada.Sem tam mám aj mäsko z diviaka.Momentálne nie,ale nahradiť sa dá.Tvoje spracovanie receptu je pekné,zrozumiteľné.Niečo podobné sa žiada už aj mne na tanier.Špíziky mám veľmi rada.Tiež ti chválim domáce bagetky.Aj ja som v sobotu robila ale domáce žemle.Je to veľka pochúťka.No potom papkáme ako o preteky.A to zase dobre nie je.
evusik
@tatranka ja som ražniči nerobila hádam aj 3-4 roky a pritom sme to kedysi varievali dosť často.... v sobotu som robila revíziu mrazáku našla predposledný kúsok diviaka (ešte mám karmenádlu a koniec) a tak bolo rozhodnuté.... no a pečenie chleba je u mňa z núdze cnosť, som lenivá ísť do obchodu, tak radšej upečiem....
danielas
Ten Tvoj tanier vyzerá báječne. Výborné zloženie,no, poriadne chute si mi narobila. Až také,že idem vyložiť toho nášho z mrazáka... Krásny recept,urobím. A ďakujem :-)
cica2
perfektné!...a tie bagety, mňam...nádherné foto :-)
ethanel
Tak tento recept mi asi usiel .... uz len ta fotografia je taka ze by som sa zakusol do obrazovky ;) ... nestiham sledovat vsetky recepty nakolko som v praci od rana 9:30 do 23:00 niekedy aj dlhsie ale vzdy ked pridem z parce tak tu bludim a pozeram na recepty dnes som nasiel aj ten tvoj aj ked neskoro ale nasiel .... hned ho aj ukladam
evusik
@ethanel u nás sa divina varí dosť často.... najväčším hitom minuloročnej sezóny bola pečená alebo grilovaná divina, domáci chlieb a slivkové (alebo iné ovocné) čatní.... týmto jedlom som "nakazila" celú rodinu :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia