Diviačie stehno s malinami

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Stehno na noc vložíme do marinády (olej, soľ, korenie, bylinky, 1 dl červeného vína, borievky). Na druhý deň mäso z marinády vyberieme, orestujeme zo všetkých strán, aby sa povrch mäsa uzavrel, vložíme do pekáča aj so zvyškom marinády.
  2. Prikryjeme alobalom a pečieme pri 180 stupňoch 40 minút. Počas pečenia mäso kontrolujeme, obraciame, podlievame. Ak máme kuchynský teplomer, teplota mäsa by mala byť 45–50 stupňov a farba mäsa ružová. Ak chceme mäso prepečené, pečenie predĺžime aspoň o 15 minút.
  3. Omáčka: na masle orestujeme šalotku, bobkový list, klinčeky, tymian, zalejeme vínom. Pridáme čerstvé alebo zavárané maliny a varíme do zhustnutia. Hustú zmes, ktorá vznikne, prepasírujeme cez sitko do druhého hrnca. Pridáme vývar a opäť varíme, kým sa omáčka nezredukuje na polovicu objemu. Pridáme džem, počkáme, kým sa nerozpustí, a nakoniec plátok masla na zjemnenie.