Diviačie pliecko na bielom víne (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Doniesla som si divinu z rodného kraja..dnes som ju pripravila na bielom víne..je to mäso z diviaka..

3
porcie
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso som naložila na 24.hod. do nálevu..potom som ho vybrala, utrela, pokrájala na plátky a vyklepala...
  2. na panvicu som dala roztopiť masť a vyklepané mäso som opiekla z oboch strán..
  3. k výpeku som pridala pokrájanú slaninu a klobásu..keď sa opiekli, pridala som pokrájanú cibuľu aj cesnak a opiekla..
  4. na opečenú cibuľu som dala kečup..spolu som ešte všetko podusila..
  5. pridala som štipku červenej mletej papriky, pomiešala a pridala som mäso..a podliala som nálevom..z nálevu som pridala aj korenie, nové korenie, bobkový list,klinčeky a borievky a spolu sa všetko dusilo pod pokrievkou na slabom plameni...
  6. mäso som potrela kremžskou horčicou a podliala som ho malým množstvom nálevu..z nálevu som vybrala aj koreniny a bobkové listy a spolu sa všetko dusilo do mäkka..hotové mäso som podliala vínom a nechala prejsť varom..
  7. dokončené mäso...pokiaľ sa dusilo, pripravila som si prílohu ryžu..
  8. hotové jedlo som uložila na taniere...prajem vám dobrú chuť..