Diviačia panenka na môj spôsob (fotorecept)
Autor receptu: brano24
Tento recept som si dnes vymyslel, ale pri klasických postupoch nieje čo pokaziť. Bolo to
naozaj výborné.
5 porcií |
70 minút príprava |
50 minút na 170 °C |
Postup
- Na panvicu nalejeme olivový olej a rozpálime ho. Do rozpáleného oleja vložíme celé panenky, ktoré sme potreli drvenou rascou, a prudko orestujeme/opražíme z každej strany do zlata. Takto opraženú panenku vyberieme, potrieme pretlačeným cesnakom, a položíme na pekáč.
- Do výpeku z opraženej panenky vložíme hríby a podusíme. K mäkkým hríbom pridáme Brusnice, alebo brusnicový džem, premiešame a ak nám už zmes brusníc a hríbov bublá, zalejeme ju červeným vínom a privedieme k varu.
- Panenku na pekáči ďalej osolíme, a pridáme zvyšné ingrediencie a korenie. Zalejeme zmesou z panvice. Pekáč prikryjeme pokrievkou a dáme do rúry piecť pri 170°C na 50 min.
Po 45 minútach pokrievku zložíme a na 5 minúť pridáme na 200°C. Vyberieme z rúry, panenku nakrájame na medailónky.
- Omáčku v pekáči zahustíme smotanou ak sa zdá riedka, pridáme vo vode rozmiešaný (1,5 dcl) GUSTIN , prípadne ešte dochutíme, dáme variť a po uvedení do varu odstavíme a poukladáme naspäť do omáčky, na medailónky nakrájanú panenku.
Podávame so zemiakmi, pečenými zemiakmi, alebo s knedľou...