Tvarohové lievance
Tvarohové lievance

Ruské syrníky s malinovým coulis fotorecept

elenas - fotkaelenas, 23. apríla 2019
Ruské syrníky s malinovým coulis (fotorecept)
Foto: elenas

Pre milovníkov tvarohu. Ak niekto nepozná, sú to tvarohové „placky“ na sladko. Veľmi populárne jedlo v Rusku. Sú rýchlo pripravené, super na raňajky, desiatu, Zobraziť celý popisPre milovníkov tvarohu. Ak niekto nepozná, sú to tvarohové „placky“ na sladko. Veľmi populárne jedlo v Rusku. Sú rýchlo pripravené, super na raňajky, desiatu, olovrant alebo večeru. Pripravujú ich rôzne, niektorí s múkou ale môj osvedčený recept je s detskou krupicou. Tak vám ho ponúkam.

2-3
porcie
10 minút
príprava
6-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Syrníky:
500 g (aspoň 9 %)
1 ks
 štipka
1-2 PL
1 ČL
2 PL
 (na obaľovanie)
 (alebo maslo)
Malinové coulis:
200 g (mrazené alebo čerstvé)
1-2 PL
2/3 ČL (alebo zemiakový)




Postup

  1. 1

    Ak chceme mať veľmi jemné syrníky, tvaroh pretrieme cez sito alebo rozmixujeme ponorným mixérom. Ak niekomu hrudky nevadia, tak tvaroh len rozpučíme vidličkou. Pridáme soľ, cukor (cukor regulujte podľa chuti, ja dávam len 1 PL) a vanilkový cukor, vajce, premiešame vidličkou. Potom pridáme a zamiešame detskú krupicu a necháme cesto minút 5 postáť.

    Ruské syrníky s malinovým coulis (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tvarohovú hmotu naberáme lyžicou, zľahka obalíme v múke a formujeme syrníky v tvare „hokejového puku“. Vrch môžeme ozdobiť mriežkou, ktorú som urobila tupou stranou noža.

    Ruské syrníky s malinovým coulis (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Smažíme na troške oleja alebo masla z oboch strán. Na záver asi na 1 minútu môžeme prikryť pokrievkou. Hotové vykladáme na papierový obrúsok, aby sa prebytočný tuk vsiakol. A môžeme podávať.

    Ruské syrníky s malinovým coulis (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na poliatie som spravila ovocnú omáčku z malín (coulis). Mrazené maliny s cukrom a škrobom som uvarila na kašu (chvíľu), potom precedila cez sito.

    Ruské syrníky s malinovým coulis (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Omáčkou (coulis) polejeme hotové syrníky. Navrch som ešte pridala aj kyslú smotanu. Inač môžeme podávať rôzne, napríklad, s kompótom, zaváraným ovocím, džemom, kyslou smotanou, šľahačkou, obľúbené v Rusku je aj so Salkom. Syrníky sa dajú aj zamraziť, takže môžete ich mať vždy po ruke. Dobrú chuť!

    Ruské syrníky s malinovým coulis (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

farbuska
Syrníky veľmi rada jem v ruskej reštaurácii v Bratislave. Vďaka tebe si ich budem vedieť pripraviť aj sama. Už sa teším!
1x elenas
elenas
@Farbuska (23.4.2019 16:17)

Som rada. Syrniky sú chutné a jednoduché na prípravu a tvaroh je aj zdravý. Ďakujem za koment.
lenuckaaa
@Elenas (23.4.2019 18:34)

Tvaroh je zdravý, pretože obsahuje probiotiká. Ale tepelnou úpravou sa probiotiká zničia, to vie snáď každý, len ty zdá sa nie.
dosa
fajnotka.... ked spravis v momente je po nej ....:((( robim dlhe roky .... do masy davam aj hrozienka, smazim na ghee masle a podavam s kopcom kyslej smotany.
elenas
@Dosa (24.4.2019 10:07)

Ďakujem pekne za komentár. Je príjemné čítať, že to niekto pozná, má ich rad a navyše aj robí. S hrozienkami je to výborné. A je to pekné spestrenie jedálnička, je tam skoro sám tvaroh.
farbuska
Tak som ich včera urobila a boli vynikajúce! Veľmi jednoduché na prípravu a ešte jednoduchšie ich "zbodnúť". Väčšina tvojich receptov sa mi veľmi páči, hlavne z ruskej kuchyne. Teším sa na ďalšie.
2x elenas a dosa
kukulienka71
Hľadala som niečo veľmi jednoduché z pol kila tvarohu a tvoj recept mi prišiel veľmi vhod. Síce som pridala viac krupice, lebo sa mi syrníky pri formovaní rozpadávali, ale na chuti im to neubralo. Sú výborné teplé aj studené. Ďakujem.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia