Tvarohové lievance

Ruské syrníky s malinovým coulis (fotorecept)

Autor receptu: elenas

Pre milovníkov tvarohu. Ak niekto nepozná, sú to tvarohové „placky“ na sladko. Veľmi populárne jedlo v Rusku. Sú rýchlo pripravené, super na raňajky, desiatu, olovrant alebo večeru. Pripravujú ich rôzne, niektorí s múkou ale môj osvedčený recept je s detskou krupicou. Tak vám ho ponúkam.

2-3
porcie
10 minút
príprava
6-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ak chceme mať veľmi jemné syrníky, tvaroh pretrieme cez sito alebo rozmixujeme ponorným mixérom. Ak niekomu hrudky nevadia, tak tvaroh len rozpučíme vidličkou. Pridáme soľ, cukor (cukor regulujte podľa chuti, ja dávam len 1 PL) a vanilkový cukor, vajce, premiešame vidličkou. Potom pridáme a zamiešame detskú krupicu a necháme cesto minút 5 postáť.
  2. Tvarohovú hmotu naberáme lyžicou, zľahka obalíme v múke a formujeme syrníky v tvare „hokejového puku“. Vrch môžeme ozdobiť mriežkou, ktorú som urobila tupou stranou noža.
  3. Smažíme na troške oleja alebo masla z oboch strán. Na záver asi na 1 minútu môžeme prikryť pokrievkou. Hotové vykladáme na papierový obrúsok, aby sa prebytočný tuk vsiakol. A môžeme podávať.
  4. Na poliatie som spravila ovocnú omáčku z malín (coulis). Mrazené maliny s cukrom a škrobom som uvarila na kašu (chvíľu), potom precedila cez sito.
  5. Omáčkou (coulis) polejeme hotové syrníky. Navrch som ešte pridala aj kyslú smotanu. Inač môžeme podávať rôzne, napríklad, s kompótom, zaváraným ovocím, džemom, kyslou smotanou, šľahačkou, obľúbené v Rusku je aj so Salkom. Syrníky sa dajú aj zamraziť, takže môžete ich mať vždy po ruke. Dobrú chuť!