Domáce piškóty s maracujovým jogurtovým krémom
Marcela Kramplová a malí kuchári
z centra pre deti a rodinu Bublinka, 15. septembra 2016
z centra pre deti a rodinu Bublinka, 15. septembra 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30-40 minút
príprava
príprava
8-10 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| Piškóty: | |
| 3 ks |
|
| 30 g |
|
| 1 ks |
|
| štipka |
|
| 5 ks |
|
| 90 g |
|
| 135 g |
|
|
|
|
| Maracujový jogurtový krém: | |
| 1 PL |
|
| 250 ml |
|
| 400 g |
|
| 50 g |
|
| 1 struk |
|
| 250 ml |
|
| Na ozdobenie: | |
| (maliny, jahody, čučoriedky, černice, moruše, ...) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Zo žĺtkov, z cukru, vanilkového cukru a zo soli vyšľaháme hustú penu. V druhej miske takisto vyšľaháme bielky s cukrom. Obe masy opatrne zmiešame a postupne vmiešame preosiatu múku.
- 2
Masu dáme do cukrárskeho zdobiaceho vrecka. Na plech s papierom na pečenie tvarujeme dlhé piškóty. Posypeme práškovým cukrom a pečieme pri 200 °C 8 – 10 minút.
- 3
Krém: Šťavu z maracuje, cukor a kukuričný škrob uvaríme. Po vychladnutí primiešame jogurt, dreň z vanilky a opatrne pridáme vyšľahanú sladkú smotanu. Rozdelíme do pohárov a ozdobíme ovocím či lístkom z mäty. Podávame s piškótami.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Šťavu z maracuje môžete získať odšťavením maracuje, teda ovocia, ktoré kúpite v obchode, alebo dostať kúpiť aj 100-percentnú šťavu z maracuje vo fľašiach.