Kuracie na hubách a pasírovaných paradajkách

anina6 - fotkaanina6, 25. novembra 2014
Kuracie na hubách a pasírovaných paradajkách
Foto: anina6

Pôvodne som dnes chcela robiť rizoto z kuracích prsíčok, ale vzniklo niečo úplne iné. Trošku som experimentovala a vyskúšala takúto variáciu kuraciny. Ak máte Zobraziť celý popisPôvodne som dnes chcela robiť rizoto z kuracích prsíčok, ale vzniklo niečo úplne iné. Trošku som experimentovala a vyskúšala takúto variáciu kuraciny. Ak máte chuť na niečo nové, vyskúšajte. Nám chutilo.

15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks červená
1 čl
1/2 bal.
1/2 l
1 PL
1/2 PL




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Červenú cibuľu, ale kľudne môže byť aj obyčajná, nakrajáme na plátky a opražíme na olivovom oleji. Ked je trošku opražená, poprášime sladkou červenou paprikou asi 1 čajovou lyžičkou.

  2. 2

    Pridáme na kocky nakrájané kuracie mäsko, ktoré môžme posypať grilovacím korením. Poriadne premiešame a osmažíme.

  3. 3

    Pridáme huby, ja som mala mrazené, ale dajú sa použiť aj sušené, len ich treba vopred namočiť. Takisto poriadne premiešame a necháme spolu restovať s mäskom. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a štipkou chilli.

  4. 4

    Podlejeme kuracím vývarom a necháme trošku podusiť. Na záver podlejeme pastou z pasírovaných paradajok a jemne zahustíme asi pol lyžicou múky. Necháme prevrieť a celú omáčku zjemníme 1 lyžicou masla. Podávame s ryžou, cestovinou alebo ako ja s tarhoňou.

  5. 5

    Jednoduché, rýchle a chutné jedlo je na svete, teda aspoň nám chutilo. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia