Kuracie na hubách a pasírovaných paradajkách

Autor receptu: anina6

Pôvodne som dnes chcela robiť rizoto z kuracích prsíčok, ale vzniklo niečo úplne iné. Trošku som experimentovala a vyskúšala takúto variáciu kuraciny. Ak máte chuť na niečo nové, vyskúšajte. Nám chutilo.

15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Červenú cibuľu, ale kľudne môže byť aj obyčajná, nakrajáme na plátky a opražíme na olivovom oleji. Ked je trošku opražená, poprášime sladkou červenou paprikou asi 1 čajovou lyžičkou.
  2. Pridáme na kocky nakrájané kuracie mäsko, ktoré môžme posypať grilovacím korením. Poriadne premiešame a osmažíme.
  3. Pridáme huby, ja som mala mrazené, ale dajú sa použiť aj sušené, len ich treba vopred namočiť. Takisto poriadne premiešame a necháme spolu restovať s mäskom. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a štipkou chilli.
  4. Podlejeme kuracím vývarom a necháme trošku podusiť. Na záver podlejeme pastou z pasírovaných paradajok a jemne zahustíme asi pol lyžicou múky. Necháme prevrieť a celú omáčku zjemníme 1 lyžicou masla. Podávame s ryžou, cestovinou alebo ako ja s tarhoňou.
  5. Jednoduché, rýchle a chutné jedlo je na svete, teda aspoň nám chutilo. Prajem dobrú chuť.