Kuracie na hubách a pasírovaných paradajkách
Autor receptu: anina6
Pôvodne som dnes chcela robiť rizoto z kuracích prsíčok, ale vzniklo niečo úplne iné. Trošku
som experimentovala a vyskúšala takúto variáciu kuraciny. Ak máte chuť na niečo nové,
vyskúšajte. Nám chutilo.
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Červenú cibuľu, ale kľudne môže byť aj obyčajná, nakrajáme na plátky a opražíme na olivovom oleji. Ked je trošku opražená, poprášime sladkou červenou paprikou asi 1 čajovou lyžičkou.
- Pridáme na kocky nakrájané kuracie mäsko, ktoré môžme posypať grilovacím korením. Poriadne premiešame a osmažíme.
- Pridáme huby, ja som mala mrazené, ale dajú sa použiť aj sušené, len ich treba vopred namočiť. Takisto poriadne premiešame a necháme spolu restovať s mäskom. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a štipkou chilli.
- Podlejeme kuracím vývarom a necháme trošku podusiť. Na záver podlejeme pastou z pasírovaných paradajok a jemne zahustíme asi pol lyžicou múky. Necháme prevrieť a celú omáčku zjemníme 1 lyžicou masla. Podávame s ryžou, cestovinou alebo ako ja s tarhoňou.
- Jednoduché, rýchle a chutné jedlo je na svete, teda aspoň nám chutilo. Prajem dobrú chuť.