Poľské zrazy fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 4. apríla 2014

Komentáre 1 - 15 z 48


moze to byt zaujimave ale volila by som asi nie vymazat ich v tuku ale sup do rury a potom ich este trosku podusit v tej stavicke. Bude to rychlejsie a aj menej kaloice ved tuku je v samotnej zmesi dost
Takéto a podobné jedlá moji obľubujú, takže urobím niekedy aj podľa teba- po poľsky.:-)
@izabella929 ,@medovnicek ,@kristtin ,@dandika1 ,@denyany ,ďakujem pekne za milé komentáre:-) @slavka11 ,jasne dá sa aj v rúre,teraz som dala podľa receptu z knihy,len mám pocit,že tie zrazy majú z osmaženia chrumkavú kôrku,zatiahnu sa a potom sa dusia,je to iná chuť ako ked sa zapečú na šťave v rúre.Mala som inak veľmi pekné mäsko takmer bez tuku,ale kto preferuje racionálnejšie spôsoby,určite vysmážať nemusí.Ďakujem ti:-)
Vypadá to chutně! :) Nechci být šťouralka, ale tohle se jmenuje PULPETY - jakékoliv kuličky/válečky z mletého masa v omáčce. ZRAZY jsou vždycky zavinuté plátky masa plněné čímkoliv - jako španělské ptáčky. :)
rozmyslam ako to jedlo vzniklo, lebo podla nazvu sa zrazili poliaci :-), vyzera to naramne dobre, ale teda vobec to nie je pracne :-)
celkom pekne sa ti susedia zrazili :)) rada pracujem s mletym masom, aj moj drahy ma radsej fasirku ako rezen, pekne si ho ochutila, robila som nedavno podobne, len bez rozkov aj oriesok som dala, intuitivne, a do omacky som dala pretlak, mas to pekne nadekorovane, najma tie ryzovo-mrkvove vezicky, pekna inspiracia :)
Polske "zrazy",to je nazov pre nas "Spanielsky vtacik".Doslova.Maso sa do nich nemelie a poliaci tiez nedavaju do "zrazov" vajicko ako my (co mojeho polskeho svokra vzdy milo prekvapi,lebo nase "zrazy" su vzdy farebnejsie)...Myslim,ze lepsi nazov pre tento recept by bol "Polske Mielone"....ale inac fasirke v omacke ( tak by som to nazval) moze chutnat celkom dobre...
Hľadala som,či sú na Vareche...tu neboli,len na iných variacich stránkach,na dvoch som našla tento istý spôsob:mleté valčeky takto dochutené,v Googli zas boli aj tie roštenky plnené mletým mäsom,nie je to teda jednoznačné.Myslím,že názov zrazy je kvôli kombinácii hovädzieho s bravčovým:-)@astheart ,vítam každý nový poznatok,už aspoň viem,čo sú pulpety:-)@afataga ,nie je to prácne a je toho dosť:-)@mariamka ,je to oveľa mäkšia fašírka,ako som zvyknutá,ale nie oriešok,ale muškátový kvet tam ide,musela som kúpiť,lebo inak nepoužívam:-)@mmikes ,vidíš,asi sme to zrazy nazvali zase len my Slováci,čo som našla info o tom:-)Je to fakt veľmi chutné v tej šťave...@medulienka ,aj ostatným ďakujem pekne za komenty:-)
chutno si navarila, krásna fotečka....len tak slintám...
fajné zrazy, veľmi sa mi to pozdáva, nepoznám a mleté u nás radi máme , 5*