Kuracia roláda z celého kurčaťa fotorecept

lia66 - fotkalia66, 19. marca 2012

Komentáre 1 - 15 z 31


Vyborne to vyzera, krasne fotky, vdaka za inspiraciu,mnam uz sa na to tesim :-)
všetko je super,len neviem či dokážem vykostiť to kura,krídielka sa odstránia?
Áno, najprv sa odrežú krídelká a začíname na prsiach-tie prerežeme a postupne vykosťujeme...takže chrbát ostane neporušený. @kristina47 neboj, ono to vyzerá zložito, a možno prvý, druhý krát sa Ti bude zdať, že to máš také franforce na koži-neboj, je to normálne...aj ja som to tak zo začiatku mala-ale neboj, keď tú roládu upečieš, tak to bude držať...len je dôležité, aby Ti to tá koža držala!...postupne Ti to pôjde lepšie a lepšie-ale je možné, že hneď na prvý krát to zvládneš na jednotku...veľa zdaru želám!!!
Je to vďačné jedlo, vykosťuje môj priateľ, takže s vykosťovaním nemám problém. Ja robím plnku praženica s cibuľou, šampiňónmi, mletým mäsom a nakladanou kápiou, ale aj tvoja plnka sa mi páči, určite vyskúšam. Moja mama bežne vykostila kurča, takže to nie je nič zložité, alebo ste šikovné kuchárky. Možno aj ja raz vykostím kura. Je to vďačné jedlo aj nastudeno aj nateplo.
Toto je vdacny a syty recept. Ja robim podobne. Vykostene kura osolim, okorenim, potriem horcicou, dam platky sunky, syra, dusenu zeleninu na masle (vzdy pouzivam cerstvu, mozu byt aj huby) a na to vsetko dam 1-2 uvarene vajicka na tvrdo. Zabalim a dam piect. Naprv s alobalom, potom bez. Podla mna korenie na pecene kurca iba pokazi chut, je to sama sol! Kura je samo osebe velmi chutne. A pozor na kukuricu a hrasok-zbytocne pridavaju kalorie. Ale kazdemu, co chuti :-)Je to vdacny recept a ma 100 moznych variacii.
ja zvyknem niekedy plnit iba kožu. ked potrebujem maso z kurata bez kože, opatrne ho "vyzleciem", kožu rozprestriem, pripadne dierky "zaplatam" platkom sunky, potriem plnkou, zviniem (ale nie do rolky, iba ako štólu) a dam upiect. obvykle pouzivam obycajnu pecenovu plnku, ved ked je to uz hola koža... :-). plnka v do chrumkava upecenej koži je dobra aj ako normalne jedlo povedzme so zemiakovou kasou ale aj na studeno so salatom. a tenke platky na studenej mise su vyzeraju velmi pekne.
ja robim plnku z bravčového mäsa, mäso pomeliem ako na faširku, pridam nadrobno posekanú cibuľku, cesnak a podľa chuti korenie, zelenú petržlenovú vňať, žltka a z bielkov sneh, zrolujem a previažem potravinarskou niťou,z vonku okorením obložim cibuľou, podlejem vodou a pečiem zakryté druhým pekačom pomaličky na 100 stupňoch. Ešte je lepšie začínať vykosťovať od chrbta, pretože prsička potom ostanú neporušené.
Vyzerá výborne, už som to robila ale s inou plnkou, len to vykosťovanie...
krásna je.) ešte som ju nerobila, ale videla som to v telke robiť.-)) môže to byť aj chutné.-)
Krásna je aj mozaika pekný fotopostup ukladám KK @joel nechápem prečo do komentárov pridávaš svoj recept pod recept iného užívateľa hoď ho pekne na nástenku vo Vareche bude to efektívnejšie.
Ďakujem za komentíky...áno, môže sa dať hocijaká plnka-komu, aká chutí...aj s hubkami môže byť super-kvôli deťom nerobím. @elisticka super, ďakujem, že si sem hodila postup na vykosťovanie-to ma nenapadlo! Ešte, že ste tu všetko šikulky a radi pomôžete, poradíte!!!