Kuracia roláda z celého kurčaťa (fotorecept)

Autor receptu: lia66

Toto nie je môj recept-dala mi ho mama, už kedysi dávno. Neviem odkiaľ ho má, ale je to super dobrotka-síce trošku náročnejšia, ale stojí za to!!!

Suroviny

Postup

  1. Kuriatko si vykostíme...trošku náročnejšie, ale vy šikulky to zvládnete!...potrieme rozotretým cesnakom.
  2. ...medzi tým si na oleji osmahneme cibuľku do sklovita...
  3. ...pridáme zeleninu a cca 3 minútky podusíme...
  4. ...pridáme vajíčka, okoreníme, mierne osolíme a spravíme ich na redší spôsob-nesmažíme ich do tuha!
  5. Kuriatko okoreníme(kto má rád slanšie-môže posoliť), naň naukladáme šunku...
  6. ...na šunku rozložíme plátky syra...
  7. ...na syr rozotrieme "nedokončené" vajíčka so zeleninou...
  8. ...zrolujeme a zošijeme-použijeme ihlu a niť. Toto je tiež trošku pracné, ale nevadí, ak nám trošku plnky vytečie-ako postupne šijeme, tak sa plnku snažíme dostať nazad. Ak sa nám to nepodarí, svet sa nezrúti.
  9. Zabalíme do alobalu...aj dve, tri vrstvy-aby nám nevytiekla šťava, ktorú kuriatko počas pečenia pustí...podlejeme vodou(cca 1-2cm) a dáme do vyhriatej rúry(cca 200-220st), pečieme zhruba hodinu.
  10. ...po hodine odstránime alobal a šťavičku z alobalu vylejeme do pekáča-pozor, aby ste sa nepopálili! Do šťavy rozmiešame korenie na pečené kurča a kuriatko v tom vymáčame, pootáčame...
  11. ...dáme nazad do rúry a dopečieme...cca hodinu, hodinu a pol-záleží od veľkosti kuraťa...pár krát kurča oblejeme šťavou a otočíme...nech sa páči-roláda je upečená!
  12. ...a nakrájame...roláda v reze-podľa toho, akú zeleninku dáme, tak rez vyzerá...tu je roládka s mrkvou, hráškom a kukuricou...
  13. ...zdes roláda s mrkvou, kukuricou a brokoli... Ako príloha sa hodia zemiačiky na pare, alebo len nejaký ľahký zeleninkový šalátik...ale aj "klasický" zemiakový šalát je super!...no dá sa papať aj studená-len tak s chlebíkom...dobrú chuť želám!