Dijonský králik na šalvii

Autor receptu: fi0na

obľúbená verzia králika

8
porcií
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Keďže my sme veľkí jedáci, varila som až z kila mäsa :) Trupy som už mala vykostené (z Lidla), nakrájala som ich na väčšie kocky. Cibuľku pokrájanú na drobno opražíme do sklovita, pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a kurkumu, opražíme minútku a pridáme mäso. Keď sa zatiahne osolíme, okoreníme, pridáme 2 PL horčice, podlejeme vínom a dusíme, kým je králik mäkký. Podľa potreby podlievajte vodou.
  2. K mäsu pridáme baby karotku, struky a na plátky nakrájané šampiňóny. Pridala som trochu čerstvého tymiánu a šalviu. Používam sušenú, podľa mňa je aromatickejšia ako čerstvá. Opatrne teda s ňou, aby úplne neprebila chuť omáčky. Keď je zelenina hotová, zahustíme omáčku smotanou s trochou múky. Dochutíme ešte podľa potreby.
  3. Podávala som s ryžou. Hodili by sa aj cestoviny alebo halušky.