Diamandžáro

lucuska1234 - bez fotkylucuska1234, 10. septembra 2012

Tento recept som našla na tejto stránke ale bol s cukrom a keďže cukor nemôžem trošku som ho pozmenila :D

Suroviny

6 ks
2 PL
2 PL
2 PL
2 PL
1/2 lyžička
Plnka:
500 g šľahaný
1 kelímok
1 balenie
1 ks
1 PL
1/2 fľaštičky




Postup

  1. 1

    Žltky vymiešame s update zero, pridáme múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva, na striedačku so snehom z bielkov. Pečieme na 180 stupňov.

  2. 2

    želatínu namočíme na 10 minút do studenej vody, potom vyžmýkame a zalejeme 100 ml horúcej vody, necháme vychladiť.

  3. 3

    Tvaroh vymiešame s update zero a vanilkou, pridáme vyšľahanú šľahačku a nadrobno nakrájané mandarinky.

  4. 4

    Pridáme želatínu a masu nalejeme do kopulovitej misky a dáme na 3 hodiny do chladničky.

  5. 5

    Korpus prerežeme, jednu časť nakrájame na trojuholníčky. Na druhú časť korpusu vyklopíme stuhnutú plnku a obložíme trojuholníčkami namáčaným v šťave z kompótu. Dozdobíme mandarinkami.

Diskusia k receptu

rajnica
Lucuška, kto ti poradil používať umelé sladidlo, poradil ti veľmi, veľmi nemúdro!
sylviaxxl
Diamandžáro sa ti perfektne podarilo.Ale @rajnica má pravdu.Skús si naštudovať napr.Stéviu.Je sladká a je to bylinka.
stacy77777
krásne sa ti podarila... ale naozaj musím súhlasiť s dievčatami,že umelé sladidlá ešte žiaden zdravotný problém nevyriešili,skús sa na to bližšie pozrieť na nete,nájdeš tam všetky možné druhy umelých sladidiel a čo všetko obsahujú a čo všetko po nich v tele zostáva....
xanadu1955
Si šikovná a vyzerá strašne lákavo mohla by si pre tých ktorý cukor môžu napísať aj množstvá s cukrom? Bolo by to fajn. Ďakujem , a je pravdou Stévia je lepšia ako ktorékoľvek umelé sladidlá ja ju používam namiesto cukru do kávy čaju ale do pečenia dávam predsa radšej cukor keďže nemám s cukrom problémy
martamm
veľmi pekná, ľahučká tortička, už je v KK....šikovná autorka, pochvala... ::::)))))
monca301
Zero cukor je na báze erytritolu a nema ziadne kalorie a mozu ho pouzivat aj diabetici a vobec ho nemusia zaratavat.. Odporucam aby ste si ho viac nastudovali a potom pisali.. A Lucka torticka je nadherna a urcite ju vyskusam aj so Zerom. Stevia by v torte zanechala pachut a zero cukor je na nerozoznanie od bileho cukru.
lubica1
Lucia nepouzila umele sladidlo ale cukor Zero (100 % erythritol) je prírodné sladidlo, zdravá alternatíva cukru – vyskytuje sa v prírode, najmä v určitých druhoch ovocia (napr. melóny, hrušky, hrozno), ale aj v takých potravinách ako je napríklad syr). Nevyrába sa v laboratóriách, získava sa kvasným procesom z prírodných surovín (podobne je to napr. pri víne, jogurtoch alebo syroch). Nezvyšuje hladinu cukru v krvi a nemá žiadny vplyv na vylučovanie inzulínu, takže je vhodný aj pre diabetikov. Chutí aj vyzerá ako klasický cukor, je vhodný na priamu konzumáciu, na varenie i pečenie. Ak máte záujem odporúčam si pozrieť  www.diabetikinfo.sk/novinky/letna_kucharska_kniha.html...

lucuska1234
Violeta nemam 9 rokov ale 14 a piekli sme ju spolu s mamkou. Verziu tejto torty s cukrom najdete pod pojmon Kilimandžáro .
astheart
Hledala jsem na netu a přečeta jsem si že zero cukr je přírodní xylitol, 4-5krát sladší než cukr. Na internetu se dá koupit pod názvem Xilovit, a to buď v práškové nebo krystalické formě. Cena se pohybuje mezi 270 - 290 Kč za kilogram. Ale údaje o energetické hodnotě jsou trošku jiné. Našla jsem, že obsahuje asi o 40% méně kalorií, tedy ne nulové množství.
astheart
Erythritol Dangers
What are the erythritol dangers?
When you look at the near sweeteners that are on the market you will most likely come across Truvia. This is a product that not only contains Stevia but also erythritol. If you have not heard about the erythritol dangers as of yet, they are something that you should consider before you go out and try this product. Though not all people will suffer the same problems when using this product, they seem to pretty much be about the same complaints. A person who has used any product that has erythritol in it before will normally have problems with diarrhea, headaches, and stomach problems.
So needless to say if you are to attempt using Truvia you as well could be suffering from such side effects. Other people have said that with the use of the product they have also noticed that lactose intolerance has increased. While another person noted that the item with erythritol is not as sweet as the older product sweet and low. Instead of just one packet it would take about one and half of the Truvia to be as sweet as the other one.
More complaints about the erythritol dangers include bad breath, shoulder and neck pain, mental reactions, and hives to name just a few. The fact of the matter is that erythritol is actually a sugar alcohol and it will not be completely absorbed into the body. Though it is supposed to be an item that will have you eating fewer calories are the dangers or side effects that you can feel worth it? Really that is going to be based on the individual and what they actually suffer from. Since many people will often feel that once they get used to a product they will not feel near as many side effects, they may continue to use it.
Another product that contains erythritol that you may have drunk before is Vitamin Water. It was originally placed out on the market as a health drink, but since then there has been a claim filed against coke about the product. The fact of the matter is that most people who have had anything that have erythritol in it will normally notice a few side effects. But if you can get used to problems with gas, diarrhea, and headaches you could be able to use it. However, do keep in mind that the more sugar alcohol you intake in your body the levels of blood sugar and the actually calories can actually add up. So drinking a product that does not use real sugar or even using a substitute like Truvia may not naturally help you lose weight.
After all if you use too many packets of the sweetener, not only can you suffer from those dangers of erythritol, but you could be eating just as many calories too. It’s a sugar substitute and still has about half the calories of sugar, so too much of anything that is a sweetener will add up over time. (erithritoldanger.com)
astheart
Můžu to přeložit, nebude to takový zázrak a po přečtení bych to dítěti rozhodně nedala!
lucuska1234
Dievčata ja mam o stevii nastudovane viac nez dost kedze ju pouzivam uz cca. 3 roky..................
lubica1
Iba jedna informacia k pouzivaniu xylitolu a ucinok pre psy. Tiez chcem dat do pozornosti Wikupediu, ak chce si este niekto precitat priaznive ucinky na ludske telo. Tiez chcem pripomenut, ze dieta nie je pes.
Psy , ktoré prijali potraviny obsahujúce xylitol (väčšia ako 100 miligramov xylitolu spotrebovanej na kilogram telesnej hmotnosti) boli prezentované s nízkou hladinou cukru v krvi ( hypoglykémia ), ktorá môže byť život ohrozujúce. Nízka hladina krvného cukru môže viesť k strate koordinácie , depresie, kolaps a kŕče v akonáhle 30 minút. Príjem dávok xylitol (je väčšia ako 500 - 1000 mg / kg BWT). bol príčinou do zlyhania pečene u psov, ktoré môžu byť fatálne Štúdia uverejnená v časopise Journal of veterinárnej farmakológie a Therapeutics podieľajú dve skupiny po ôsmich pekinského palácového psov kŕmených buď 1 alebo 4 g / kg xylitolu. Okrem vývoja hypoglykémia, všetci psi vyvinuli zvýšené hladiny pečeňových enzýmov spojených s poškodenia pečene. Títo psi taktiež vyvinutá znížiť sérové fosfor a draslík, a zvýšené sérové koncentrácie vápnika.
evanaaa
Ako vidím, vždy sa nájde niekto kto " mudruje". Nie všetok umelý cukor je výsledok chémie, sú sladidlá nízko- alebo nulovo energické a rastlinného pôvodu. Ano, aj stévia, aj xylitol, a aj lípia ( tá je sladšia ako stévia), sú zdraviu prospešné,nedajú sa porovnávať s umelými, ako je aspartám a acesulfám, tie sú škodlivé. Ale sladiť nimi koláče, ak pečete častejšie by vás vyšlo draho, stále sa to nedá. Inak, dobrá je aj Sukralóza ainé výrobky z nej ( Cukren, Cukropur, ap.). Len by ma zaujímalo, čo by ste poradili tým, ktorí repný cukor nemôžu ( diabetikom), tí už nemajú nárok na sladké? To mám piť horké nápoje, koláče bez sladenia.....@lubica1 to pekne objasnila a @lucuska1234 , nedaj sa odradiť a dávaj sem recepty, ak už nie pre ostatných, aspoň mňa nimi potešíš. Apropo, ak by som sa mala pozrieť bližšie " na zúbok" mnohým iným potravinám a rozoberať, čo smiem a čo nie, čo ako škodí, už by tu polovica ľudstva nebola.
evanaaa
oprava - sladidlá...energetické, nie energické.
evanaaa
@lucuska1234 , tvoj recept si ukladám do KK medzi Dia recepty, ale ja mám tiež cukor s Update predajni, ale asi iný, nie Zero, lebo to tam nie je v názve, budem sa musieť poobzerať po ňom a mám aj Xylitol a Xylovit a ešte nejaké iné.
sigalit
ooh to vyzerá dobre, to určite vyskúšam

a diskusia pobavila, vraj xylito = erythritol xD Zero je ale erythritol so stéviou, že? Takže ak dám čistý erythritol, treba ho trochu viac.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia