Pečené jablká

Dezert z pečených jabĺk (fotorecept)

Autor receptu: lenkapalenka

Ostalo mi stáť zopár jabĺk a už boli mierne zošúverené, tak som ich využila do tohto rýchleho zimného dezertu.

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Postup

  1. Z jabĺk vyberieme jaderník a nakrájamé na tenké plátky. Orechy nasekáme na menšie kúsky.
  2. Vrstvíme postupne jablká, lyžicu orechov, med a posypeme škoricou. Takto vytvoríme 2 - 3 vrstvy a úplny vrch posypeme jemne škoricovým cukrom.
  3. Pečieme na 220 stupňov asi 30 minút.
  4. Pri servírovaní dáme na vrch kopček kyslej smotany presypaný škoricovým cukrom. Tanier potom dôkladne vylížeme :-)