Detvianske rezne v zemiakovej placke

Autor receptu: tassiedevil

Klasika...

Suroviny

Postup

  1. Mäso pokrájame na rezne, naklepeme, potrieme cesnakom rozotretým so soľou, opečieme na horúcej masti z každej strany a odložíme do tepla. V panvici rozohrejeme masť, nalejeme tenkú vrstvu zemiakového cesta, položíme upečený rezeň, zalejeme tenkou vrstvou zemiakového cesta a vypražíme z obidvoch strán.
  2. Príprava zemiakového cesta: zemiaky očistíme , postrúhame pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, ktorú sme trochu opražili na minimálnom množstve masti, majorán, mleté čierne korenie, rascu rozšľahané vajce, hladkú múku a soľ a dobre zamiešame. Podávame s pečenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou a jarným zeleninovým šalátom /so zálievkou od @ kukulienky/:) Dobrú chuť
  3. Zemiaková kaša ako ju ja robím: uvarené zemiaky vložím do mixeru, pridám trochu masla , soľ a horúce mlieko a dobre vyšľahám do penista...