OZVITE SA NAM DO REDAKCIE. REDAKCIA DEMIKÁT je tradičné jedlo slovenskej kuchyne. V minulosti si ho s obľubou varili naši starí rodičia.jestvuje veľa receptov Zobraziť celý popisOZVITE SA NAM DO REDAKCIE. REDAKCIA DEMIKÁT je tradičné jedlo slovenskej kuchyne. V minulosti si ho s obľubou varili naši starí rodičia.jestvuje veľa receptov na túto polievku a jeden vám ponúkam.
porcií
príprava
Postup
-
1
1. Zemiaky ošúpeme a pokrájame na menšie kúsky a uvaríme v menšom množstve osolenej vody. Pridáme rascu,bobkový list a na drobno pokrájanú cibuľu. 2.Bryndzu vymiešame s mletou paprikou. Ak je bryndza príliš hustá,zriedime ju časťou mlieka. Vymiešanú bryndzu postupne pridávame do vriacej vody k uvareným zemiakom. 3. Na záver vylejeme do polievky mlieko a krátko povaríme. Ochutíme prelisovaným cesnakom a soľou.
- 2
Ešte jeden starodávny recept na demikát: Podľa potreby si dáme uvariť vodu. Keď vrie osolíme ju a pridáme trocha sladkej mletej papriky. Do polievkovej misy dáme na kocky nakrájaný chlieb,posekaný kôpor a podľa chuti bryndzu. Vriacu vodu vylejeme na chlieb do polievkovej misy,prikryjeme a chvíľu necháme pariť. Nakoniec primiešame k polievke žĺtok vymiešaný so sladkou smotanou.
- 3
Zdroj :http://folklorista.sk/
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu