Dary mora na grile

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Píniové semienka opražíme nasucho. Rukolu opražíme v olivovom oleji a necháme na obrúsku odtiecť. Potom dáme spolu vyšľahať maslo, rukolu, pínie, prelisovaný cesnak, mleté horčicové semienka a pažítku. Podľa potreby ochutíme soľou a bielym mletým korením.
  2. Bylinkovým maslom potrieme zvnútra chvosty z homára. Dáme piecť na rozohriaty gril. Počas grilovania potierame maslom, pred koncom osolíme a okoreníme. Krevety grilujeme buď vcelku, alebo ich jednoducho rozstrihneme nožnicami.
  3. Krevety grilujeme najskôr reznou stranou dole a po otočení potrieme ochuteným maslom alebo cesnakom rozmiešaným v olivovom oleji. Slávky grilujeme mäsitou časťou dole, otočíme a tzv. misku naplníme maslom.
  4. Všetko osolíme, okoreníme a ihneď podávame s kúskami citróna a opečenou bagetou.