Danielia pečeň
Danielia pečeň s ovocnou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Tento recept na pečeň z diviny mi poradil jeden pán. Tak som to skúsil a je to dobré a
hlavne zmena.
4 porcie |
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Tu príprava surovín na varenie. Slaninu pokrájať na menšie kocky.
- Pečeň dobre umyjeme a stiahneme blany z nej. Vyrežeme kanáliky. Prerežeme na 3 - 4 kusy, aby sa nám pri varení ľahšie s ňou pracovalo.
- Do hrnca dáme slaninu a pečieme ju až sa z nej vytopí masť.
- Na masti zo slaniny opečieme pečeň z každej strany štyri minúty. Pečeň z hrnca vyberieme. Nesolíme nič počas varenia až na záver.
- Teraz do výpeku dáme kľukvu, slivky, cibuľu a cesnak. Prudko opečieme asi 5 minút. Vrátime späť do hrnca pečeň.
- A podlejeme vývarom. Rozvaríme a potom pomaly dusíme do vtedy aby vám z pečene nešla krv. To trvá asi 20 - 25 minút.
- Dáme hrniec preč zo sporáku, pečeň vytiahneme a šťavu rozmixujeme. Po rozmixovaní vrátime pečeň späť do hrnca. Dáme znovu na sporák, rozvaríme a pridáme maslo. Keď sa maslo rozpustí, tak až teraz osolíme, ale ozaj len trochu. Odstavíme zo sporáku a máme hotovo.
- Prílohu si zvoľte podľa seba. Ja som dal ryžu no viem si to predstaviť aj s haluškami.