Danielia pečeň

Danielia pečeň na gruzínsky spôsob (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Našiel som to na nete. Skúsil a je to veľmi dobré. Tak sa podelím s receptom, ak to niekto bude chcieť skúsiť.* Dá sa na to použiť aj iná pečeň. Sú to ohromné raňajky po prebdenej noci...

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Lečo romixujeme a z neho si naberieme uvedené množstvo.
  2. Tu sú ostatné suroviny. Pečeň pokrájame na tenké dlhé slíže. To aby sa rýchlo opiekla. Odrežeme si dva plátky slaniny na tenko. Z masla si tiež odkrojíme dva plátky. Koňak si nalejeme - jeden pohárik do seba a až potom jeden do pohárika. To korenie adžika je z tej oblasti a dostať ho u nás kúpiť.
  3. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké polmesiace. Na panvicu dáme maslo a olej a na to cibuľu. Opečieme nejaké tri - štyri minúty. (Preto musíte krájať na tenko.) Pridáme pokrájanú pečeň. Opečieme na rýchlo, aby sa zatiahla. Tak štyri minúty, počas toho nasypeme korenie. Na záver polejeme koňakom, necháme prevrieť a odložíme zo sporáka.
  4. Pripravíme si hrniec a presunieme do neho všetko z panvice. Na to dáme slaninu, vajcia a lečo. Celkom na vrch zopár orechov. Vložíme to do vyhriatej rúry na 180 °C na 15 minút.
  5. Po tejto dobe sa to pekne zapečie. Vytiahneme z rúry, necháme trochu vychladnúť, rozdelíme na dve časti a je hotovo. Až teraz to osolíme. Vonia to ako ďas.
  6. A raňajky pre seba a partnerku máte hotové. So zvyškom koňaku čo urobíte nechám na vás, ako sa s ním vysporiadate. Malá rada - nenalievajte partnerke moc, lebo vám potom zaspí. Há - há.