Cviklový šalát

slasla - bez fotkyslasla, 27. januára 2015
Cviklový šalát
Foto: slasla

Chutný šalát, ktorý sa dá využiť ako predjedlo, alebo príloha k hlavnému jedlu.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

 uvarená
 tmavé




Postup

  1. 1

    Máme uvarenú cviklu. Ja ju varím v kuchte, trvá to asi 20 minút podľa veľkosti. Ošúpeme a narežeme, alebo nastrúhame na tenké plátky a dáme do misky, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.

  2. 2

    Nastrúhame na tenkom strúhadle kúsok zázvoru, asi ako palec, pridáme do cvikly, pokvapkáme balzamikovým octom (nemusíme šetriť), dobre premiešame a necháme v chladničke odležať zo dve hodinky.

  3. 3

    Servírujeme napr. s rukolou (tá sa mi k tomu hodí najviac) navrch dávam nejaký slaný syr, napr. fetu, kto má rád môže aj kozí syr... ozdobíme olivou (olivami) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

frezia
Velmi pekny recept, aj krasne prezentovany.
gubics
Práve včera večer som si taký šalát robila,len som dala do neho ešte nastrúhany zmrazený ciron.
babicka62
vyzerá to super, určite vyskúšam, ja dávam miesto zázvoru nastrúhaný chren
ilusa
@kaatka ked postruhas mrazeny citron,ma uzasnu chut,vonu a samozrejma vitaminy a struhas aj koru,ktora obsahuje viac vitaminov ako duzina




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia