Foto: slasla
Chutný šalát, ktorý sa dá využiť ako predjedlo, alebo príloha k hlavnému jedlu.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Máme uvarenú cviklu. Ja ju varím v kuchte, trvá to asi 20 minút podľa veľkosti. Ošúpeme a narežeme, alebo nastrúhame na tenké plátky a dáme do misky, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.
- 2
Nastrúhame na tenkom strúhadle kúsok zázvoru, asi ako palec, pridáme do cvikly, pokvapkáme balzamikovým octom (nemusíme šetriť), dobre premiešame a necháme v chladničke odležať zo dve hodinky.
- 3
Servírujeme napr. s rukolou (tá sa mi k tomu hodí najviac) navrch dávam nejaký slaný syr, napr. fetu, kto má rád môže aj kozí syr... ozdobíme olivou (olivami) Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu