Cviklový šalát
Autor receptu: slasla
Chutný šalát, ktorý sa dá využiť ako predjedlo, alebo príloha k hlavnému jedlu.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Máme uvarenú cviklu. Ja ju varím v kuchte, trvá to asi 20 minút podľa veľkosti.
Ošúpeme a narežeme, alebo nastrúhame na tenké plátky a dáme do misky,
osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.
- Nastrúhame na tenkom strúhadle kúsok zázvoru, asi ako palec, pridáme do cvikly, pokvapkáme balzamikovým octom (nemusíme šetriť), dobre premiešame a necháme
v chladničke odležať zo dve hodinky.
- Servírujeme napr. s rukolou (tá sa mi k tomu hodí najviac) navrch dávam nejaký
slaný syr, napr. fetu, kto má rád môže aj kozí syr... ozdobíme olivou (olivami)
Dobrú chuť!