Cviklový šalát
Cviklový šalát

Cviklový šalát s cícerom, tofu a bezlepkovými krutónmi

novalim - fotkanovalim, 16. augusta 2022. Komerčný recept.
Cviklový šalát s cícerom, tofu a bezlepkovými krutónmi
Foto: novalim

Nemáte čas variť, ale dali by ste si niečo chutné a výživné? Rýchly obed alebo ľahká večera - to je náš nový recept na Zobraziť celý popisNemáte čas variť, ale dali by ste si niečo chutné a výživné? Rýchly obed alebo ľahká večera - to je náš nový recept na cviklový šalát s cícerom, tofu a bezlepkovými krutónmi. Veľa listovej zeleniny plnej vitamínov, cícer a cvikla, krutóny z nášho bezlepkového ľanového chlebíka prevoňané tekvicovým olejom a sušeným oreganom vám dodajú tú správnu energiu na všetky vaše aktivity.
Zdroj: www.novalim.sk

2
porcie
15 minút
príprava
5-10 minút
na 200 °C

Suroviny

1 bal. (poľníček, rukola, baby špenát, ľadový šalát, atď.)
2 ks (predvarená)
1 ks malá (nemusí byť)
1 bal.
1 malá konzerva
4 krajce




Postup

  1. 1

    Krajce chleba LINSI potrieme z oboch strán tekvicovým (alebo olivovým) olejom a jemne osolíme. Opečieme na panvici alebo dáme na 10 minút do rúry na 200 °C. Potom pokrájame na malé kocky. Tofu nakrájame na 1 cm široké obdĺžniky a na rozpálenom olivovom oleji opečieme z oboch strán do zlatista.

  2. 2

    Medzitým do hlbokých tanierov poukladáme miešaný šalát. Predvarenú cviklu a uhorku nakrájame na menšie kúsky a pridáme k šalátu. Z konzervy cícera odoberieme do každej porcie 1-2 PL.

  3. 3

    Na vrch poukladáme opečené tofu, jemne okoreníme, podľa chuti dosolíme a posypeme trochou sušeného oregano. Na koniec pokvapkáme olivovým alebo tekvicovým olejom a prisypeme bezlepkové krutóny.

Diskusia k receptu

sashan
Na obrázku vidím iba veľmi malý kúštik cvikle. Takže tento určite dobrý šalátik by som nepredstavovala ako cviklový.