Cviklová polievka

Autor receptu: bibajanka

Vynikajúca cviklová polievka - nevšedná ale určite mnohým zachutí :)

5
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno a opražíme na oleji do zlatista.
  2. Pridáme na malé kocky nakrájanú cviklu, zalejeme vývarom (alebo vodou, príp. pridáme bujón). Povaríme cca 30min, kým cvikla nezmäkne. Asi v polovici varenia primiešame 1 malý rajčinový pretlak (alebo nakrájané čerstvé rajčiny ak máme).
  3. Po dovarení dochutíme soľou, čiernym mletým korením a všetko rozmixujeme. Polievku podávame s postrúhaným parmezánom (príp. iným syrom) a pokvapkanú olejom z tekvicových jadierok. Vynikajúca kombinácia!