Cviklová polievka
	        Autor receptu: bibajanka
	         
	        
	        Vynikajúca cviklová polievka - nevšedná ale určite mnohým zachutí :)
| 		  
				  	  
				  	5 porcií  | 
				  	  
				  	10 minút príprava  | 
				  	  
				  	30 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno a opražíme na oleji do zlatista.
 - Pridáme na malé kocky nakrájanú cviklu, zalejeme vývarom (alebo vodou, príp. pridáme bujón). Povaríme cca 30min, kým cvikla nezmäkne. Asi v polovici varenia primiešame 1 malý rajčinový pretlak (alebo nakrájané čerstvé rajčiny ak máme).
 - Po dovarení dochutíme soľou, čiernym mletým korením a všetko rozmixujeme. Polievku podávame s postrúhaným parmezánom (príp. iným syrom) a pokvapkanú olejom z tekvicových jadierok. Vynikajúca kombinácia!