Cviklová polievka
Autor receptu: bibajanka
Vynikajúca cviklová polievka - nevšedná ale určite mnohým zachutí :)
5 porcií |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno a opražíme na oleji do zlatista.
- Pridáme na malé kocky nakrájanú cviklu, zalejeme vývarom (alebo vodou, príp. pridáme bujón). Povaríme cca 30min, kým cvikla nezmäkne. Asi v polovici varenia primiešame 1 malý rajčinový pretlak (alebo nakrájané čerstvé rajčiny ak máme).
- Po dovarení dochutíme soľou, čiernym mletým korením a všetko rozmixujeme. Polievku podávame s postrúhaným parmezánom (príp. iným syrom) a pokvapkanú olejom z tekvicových jadierok. Vynikajúca kombinácia!