Cviklová omáčka na cestoviny (fotorecept)
	        Autor receptu: elixir
	         
	        
	        Svieža omáčka na cestoviny s bylinkami, trošku netradičnej farby. 
| 		  
				  	  
				  	2 porcie  | 
				  	  
				  	10 minút príprava  | 
				  	  
				  	15 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Prichystáme suroviny... cibuľu nakrájame na drobno, mrkvu a cviklu rozmixujeme alebo postrúhame.
 - Na panvici rozohrejeme olej a dáme naň opražiť cibuľu do sklovita, neskôr pridáme aj cviklu s mrkvou a zľahka opražíme. Podlejeme zeleninovým vývarom a dusíme pod pokrievkou na miernom plameni 10 minút.
 - Po 10 minútach pridáme do omáčky sójovú smotanu, všetky korenia a soľ podľa chuti, už len dobre premiešame a prehrejeme, nech sa chute prepoja.
 - Podávame s cestovinami (kvôli farbe som do nich pri varení pridala kurkumu) a ovocnou či zeleninovou prílohou, podľa chuti. Ozdobila som jedlo pásikmi mrkvy a cvikly, ktoré som odrezala škrabkou, plus petržlenovou vňaťou.