Cviklová omáčka na cestoviny (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Svieža omáčka na cestoviny s bylinkami, trošku netradičnej farby.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Prichystáme suroviny... cibuľu nakrájame na drobno, mrkvu a cviklu rozmixujeme alebo postrúhame.
  2. Na panvici rozohrejeme olej a dáme naň opražiť cibuľu do sklovita, neskôr pridáme aj cviklu s mrkvou a zľahka opražíme. Podlejeme zeleninovým vývarom a dusíme pod pokrievkou na miernom plameni 10 minút.
  3. Po 10 minútach pridáme do omáčky sójovú smotanu, všetky korenia a soľ podľa chuti, už len dobre premiešame a prehrejeme, nech sa chute prepoja.
  4. Podávame s cestovinami (kvôli farbe som do nich pri varení pridala kurkumu) a ovocnou či zeleninovou prílohou, podľa chuti. Ozdobila som jedlo pásikmi mrkvy a cvikly, ktoré som odrezala škrabkou, plus petržlenovou vňaťou.