Robievam ju už roky , u nás je veľmi obľúbená. Z 5 kg kapusty je 12 sedemdec. pohárov.
porcií
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Kapustu nastrúhame.   
- 
                                                    2
                                                    Cviklu objelenú nastrúhame , pridáme do kapusty.   
- 
                                                    3
                                                    Cibuľu nakrájame pridáme do kapusty. Najlepšie do malej vaničky .   
- 
                                                    4
                                                    Pridáme deko , cukor , ocot a ešte všetko dobre premiešame. Necháme postáť na chladnejšom mieste min. 12 hodím. Potom plníme do pohárov. Šťave ktorá vznikla sa vleje tiež do pohárikov. Zavíčkujeme a sterilizujeme 10-15 min.   
- 
                                                    5
                                                    Pri jednom zaváraní som robila aj baranie rohy a jablčkovú papričku....tak len v krátkosti. Všetko umyjeme , očistíme od zrniečok.   
- 
                                                    6
                                                    Uvaríme nálev z deka podľa návodu , pridáme kryš. cukor podľa uváženia. Dáme do pohárov , zalejeme dekom a ešte na vrch dáme lyžicu oleja . Zavíčkujeme a sterilizujeme max 10 min.   
- 
                                                    7
                                                    A šup do komôrky :-)   


 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    




 
                                                        
                                                     
 


Cviklu si strúhala surovú?
a teraz k receptu, ešte som neskúšala takúto čalámadu, ale vyzerá veľmi chutne, zdravo a dosť sa z takej dávky urobí, ukladám a budúci rok vyskúšam, keďže tento rok už cvikľu mám zavarenú :-)))
ďakujem