Cvikla v kapuste - čalamáda (fotorecept )
Autor receptu: akeber
Robievam ju už roky , u nás je veľmi obľúbená. Z 5 kg kapusty je 12 sedemdec. pohárov.
12 pohárikov porcií |
10-15 min minút tepelná úprava |
Postup
- Kapustu nastrúhame.
- Cviklu objelenú nastrúhame , pridáme do kapusty.
- Cibuľu nakrájame pridáme do kapusty. Najlepšie do malej vaničky .
- Pridáme deko , cukor , ocot a ešte všetko dobre premiešame. Necháme postáť na chladnejšom mieste min. 12 hodím. Potom plníme do pohárov. Šťave ktorá vznikla sa vleje tiež do pohárikov. Zavíčkujeme a sterilizujeme 10-15 min.
- Pri jednom zaváraní som robila aj baranie rohy a jablčkovú papričku....tak len v krátkosti. Všetko umyjeme , očistíme od zrniečok.
- Uvaríme nálev z deka podľa návodu , pridáme kryš. cukor podľa uváženia. Dáme do pohárov , zalejeme dekom a ešte na vrch dáme lyžicu oleja . Zavíčkujeme a sterilizujeme max 10 min.
- A šup do komôrky :-)