Cvikla v kapuste - čalamáda (fotorecept )

Autor receptu: akeber

Robievam ju už roky , u nás je veľmi obľúbená. Z 5 kg kapusty je 12 sedemdec. pohárov.

12 pohárikov
porcií
10-15 min minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kapustu nastrúhame.
  2. Cviklu objelenú nastrúhame , pridáme do kapusty.
  3. Cibuľu nakrájame pridáme do kapusty. Najlepšie do malej vaničky .
  4. Pridáme deko , cukor , ocot a ešte všetko dobre premiešame. Necháme postáť na chladnejšom mieste min. 12 hodím. Potom plníme do pohárov. Šťave ktorá vznikla sa vleje tiež do pohárikov. Zavíčkujeme a sterilizujeme 10-15 min.
  5. Pri jednom zaváraní som robila aj baranie rohy a jablčkovú papričku....tak len v krátkosti. Všetko umyjeme , očistíme od zrniečok.
  6. Uvaríme nálev z deka podľa návodu , pridáme kryš. cukor podľa uváženia. Dáme do pohárov , zalejeme dekom a ešte na vrch dáme lyžicu oleja . Zavíčkujeme a sterilizujeme max 10 min.
  7. A šup do komôrky :-)