Tortový korpus

Cukrársky tortový korpus

Autor receptu: redakcia

8
porcií
40 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Postup

  1. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým cukrom do peny. Bielky najskôr šľaháme samostatne do ľahkej peny. Potom prisypeme kryštálový cukor a vyšľaháme na pevný sneh. Obe hmoty zľahka spojíme pomocou stierky. Potom vmiešame preosiatu múku a nakoniec po častiach olej.
  2. Cesto naplníme do tortovej formy s priemerom 20 cm, ktorej dno sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 45 minút.
  3. Po upečení necháme korpus vychladnúť vo forme a až potom korpus vyberieme. Otočíme ho hornou časťou nadol, stiahneme papier na pečenie a necháme odpočinúť a vyrovnať.