Cukina s tuniakovo-paradajkovou zmesou
Autor receptu: h8u
Mám veľmi rada kombináciu cukiny a tuniaka a tento spôsob je môj úplne najobľúbenejší.
Jedlo je hotové do 20 minút, je veľmi chutné a navyše aj zdravé :)
Postup
- Na olivovom oleji si opražíme nakrájanú cibuľu a pridáme na malé kocky nakrájanú cukinu.
- Osolíme a ochutíme kurkumou, určite by sa dala nahradiť akýmkoľvek korením ale pre mňa je nezameniteľná, hlavne v kombinácii s cukinou. Opekáme kým cukina nezhnedne.
- Tuniakovo - paradajková zmes:
Na troche ol. oleja opäť chvíľu opražíme tuniaka a pridáme paradajkové pyré. Ja na dve porcie používam dve 190 gramové konzervy.
- Prevaríme a pridáme bazalku, ja dávam čerstvú ale môže byť aj sušená.
Keď je zmes hotová, na tanieri ňou prelejeme cukinu a podávame s lístkami bazalky.