Cukina s tuniakovo-paradajkovou zmesou

Autor receptu: h8u

Mám veľmi rada kombináciu cukiny a tuniaka a tento spôsob je môj úplne najobľúbenejší. Jedlo je hotové do 20 minút, je veľmi chutné a navyše aj zdravé :)

2
porcie
20 minút
príprava

Postup

  1. Na olivovom oleji si opražíme nakrájanú cibuľu a pridáme na malé kocky nakrájanú cukinu.
  2. Osolíme a ochutíme kurkumou, určite by sa dala nahradiť akýmkoľvek korením ale pre mňa je nezameniteľná, hlavne v kombinácii s cukinou. Opekáme kým cukina nezhnedne.
  3. Tuniakovo - paradajková zmes: Na troche ol. oleja opäť chvíľu opražíme tuniaka a pridáme paradajkové pyré. Ja na dve porcie používam dve 190 gramové konzervy.
  4. Prevaríme a pridáme bazalku, ja dávam čerstvú ale môže byť aj sušená. Keď je zmes hotová, na tanieri ňou prelejeme cukinu a podávame s lístkami bazalky.