Cuketovy relish (fotorecept)
Autor receptu: kecemis
Tento relish je vhodny tak k masu, hamburgeru, ako aj len jednoducho na chlieb s maslom, pastekov, alebo syrokremom.
Recept som dostal uz davnejsie na jednej farme v Ontariu. Drobnu upravu, ktoru som urobil je ze som Cukor zredukoval na polovicu. Zdalo sa nam to velmi sladke, ked som to robil po prvy raz.
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravil a poumyval som potrebne suroviny. Ja som robil z viac nez dvojnasobnej davky, takze preto je na obrazku toho viac.
- Umyru cuketu som obrezal na koncoch a nastruhal na tensie pasiky. Dal som ju stiect z vody do sitka.
- Nasekal som si na drobno cibulu a
- ..paprika. Ja som tam prihodil aj dve jalapeno, pre istotu.
- V miske som si zmiesal koreniny a horcicu, okrem soli a octu a dobre som premiesal.
- Do vacsieho hnca som dal predmixovane koreniny, zalial octom a ked mi to zacalo vriet, pridal som nastruhanu a nasekanu zeleninu. Prisypal som sol a dobre premiesal.
- Ked mi to zacalo vriet, pridal som skrob, zamiesal a stiahol teplo, len aby si relish trosicku pobublaval.
- Takto som to varil a miesal asi 30 minut. Treba to obcas miesat, rado sa to pripecie na dno.
- Pred tym so robieval len na okamzitu spotrebu z jednej davky. Z jednej davky som maval okolo 2 litre. Teraz som mal viac cukiet, tak som sa rozhodol vyskusat ich zavarit. Pre okamzitu spotrebu dajte do poharov a do chladnicky minimalne na 12 hodin. Nam to vydrzalo takto 4 tyzdne. Nie ze by sa pokazili, ale nevydrzali, zmizli.
Mne vyslo 9 pol litrovych poharov. Sterilizoval som 20 minut.
V pripade, ze je to velmi vodove, pouzite dierkovanu naberacku, aby voda odtiekla.