Cuketový perník
Foto: airbilly
Nízkotučný a samozrejme bezlepkový.
24
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
40 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
400 g |
|
250 g |
|
3 ks |
|
50 g |
|
100 g |
|
60 g |
|
1 KL (bezlepkový) |
|
1 KL |
|
30 g |
|
Krém: | |
200 g mrazené |
|
1 KL |
|
50 g (95 %) |
|
Na posypanie: | |
50 g |
|
Postup
-
1
Rúru si zohrejeme na 175 stupňov.
- 2
Cuketu nastrúhame na jemno, pridáme tvaroh a vajcia. Premiešame buď ručne alebo šľahačom. Osve zmiešame suché ingrediencie. Potom zmiešame mokrú a suchú zmes spolu, cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme. Po upečení z koláča odstránime papier.
- 3
Pripravíme si rozvar z ovocia. Ovocie povaríme 5 minút spolu s olejom, potom odstavíme a necháme za stáleho miešania rozpustiť čokoládu.
- 4
Na upečený vychladnutý koláč natrieme ovocnú zmes s čokoládou a vrch posypeme kokosom. Koláč dáme stuhnúť aspoň na dve hodiny do chladničky.
Tiež cuketový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu