Perníkový cuketový koláč
Perníkový cuketový koláč

Cuketový perník

airbilly - fotkaairbilly, 1. februára 2020
Cuketový perník
Foto: airbilly

Nízkotučný a samozrejme bezlepkový.

24
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 175 °C

Suroviny

400 g
250 g
3 ks
50 g
100 g
60 g
1 KL (bezlepkový)
1 KL
30 g
Krém:
200 g mrazené
1 KL
50 g (95 %)
Na posypanie:
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru si zohrejeme na 175 stupňov.

  2. 2

    Cuketu nastrúhame na jemno, pridáme tvaroh a vajcia. Premiešame buď ručne alebo šľahačom. Osve zmiešame suché ingrediencie. Potom zmiešame mokrú a suchú zmes spolu, cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme. Po upečení z koláča odstránime papier.

  3. 3

    Pripravíme si rozvar z ovocia. Ovocie povaríme 5 minút spolu s olejom, potom odstavíme a necháme za stáleho miešania rozpustiť čokoládu.

  4. 4

    Na upečený vychladnutý koláč natrieme ovocnú zmes s čokoládou a vrch posypeme kokosom. Koláč dáme stuhnúť aspoň na dve hodiny do chladničky.

Diskusia k receptu


Jeden komentár