Perníkový cuketový koláč
Cuketový perník
Autor receptu: airbilly
Nízkotučný a samozrejme bezlepkový.
24 porcií |
10 minút príprava |
40 minút na 175 °C |
Postup
- Rúru si zohrejeme na 175 stupňov.
- Cuketu nastrúhame na jemno, pridáme tvaroh a vajcia. Premiešame buď ručne alebo šľahačom. Osve zmiešame suché ingrediencie. Potom zmiešame mokrú a suchú zmes spolu, cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme. Po upečení z koláča odstránime papier.
- Pripravíme si rozvar z ovocia. Ovocie povaríme 5 minút spolu s olejom, potom odstavíme a necháme za stáleho miešania rozpustiť čokoládu.
- Na upečený vychladnutý koláč natrieme ovocnú zmes s čokoládou a vrch posypeme kokosom. Koláč dáme stuhnúť aspoň na dve hodiny do chladničky.