Perníkový cuketový koláč

Cuketový perník

Autor receptu: airbilly

Nízkotučný a samozrejme bezlepkový.

24
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 175 °C

Postup

  1. Rúru si zohrejeme na 175 stupňov.
  2. Cuketu nastrúhame na jemno, pridáme tvaroh a vajcia. Premiešame buď ručne alebo šľahačom. Osve zmiešame suché ingrediencie. Potom zmiešame mokrú a suchú zmes spolu, cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme. Po upečení z koláča odstránime papier.
  3. Pripravíme si rozvar z ovocia. Ovocie povaríme 5 minút spolu s olejom, potom odstavíme a necháme za stáleho miešania rozpustiť čokoládu.
  4. Na upečený vychladnutý koláč natrieme ovocnú zmes s čokoládou a vrch posypeme kokosom. Koláč dáme stuhnúť aspoň na dve hodiny do chladničky.