Cuketovo-mäsové fašírky s grilovaným baklažánom a chrumkavým šalátom

kristtin - fotkakristtin, 23. júna 2016
Cuketovo-mäsové fašírky s grilovaným baklažánom a chrumkavým šalátom
Foto: kristtin

Ľahké letné jedlo plné lahodnej zeleninovej chuti.

2
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

Fašírky:
500 g
2 ks
3 ks
3 strúčiky
1 ks
2 ks
Baklažán:
1 ks
1 strúčik
 čerstvý
Šalát:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si dáme do pacu baklažán. Nakrájame ho na hrubšie plátky. Dobre posolíme a postupne pridáme všetky ingrediencie. Bylinky pridáme ako posledné. Misku alebo tanierik prikryjeme alobalom a dáme do chladničky minimálne na hodinku.

  2. 2

    Príprava fašírok je veľmi jednoduchá. Do misky nastrúhame najprv cukety, potom mrkvu, ( postrúhanú zeleninu trochu stlačte, aby vám vytiekla šťava a tú vylejte) pridáme pretlačený cesnak, cibuľu nakrájanú na jemno, mäso a dobre premiešame. Hmotu zlepíme dvoma vajíčkami, aby nám krásne držala pokope. Pridáme koreniny, dosolíme a nalejeme sójovú omáčku. Dochuťte si koreniny podľa vlastnej chuti. Ja dávam viac čierneho korenia a aj sójovej omáčky, aby fašírky boli ostrejšie. Niekedy dávam aj trochu horčice.

  3. 3

    Na plech si dáme papier na pečenie. Z hmoty guľkáme v ruke guľky, ktoré ukladáme na plech. Trúbu máme rozohriatú na 190 stupňov, pečieme približne 20 - 30 minút. Pokiaľ nie sú dozlatista. Treba kontrolovať.

  4. 4

    Na záver šalát. Uhorku nakrájame, pridáme poľný šalátik, jarnú cibuľku nakrájanú na jemno, premiešame. Dochutíme citrónovou šťavou.

  5. 5

    Keď sú fašírky hotové, vyberieme z chladničky baklažán, opečieme na panvici a obed či večera je hotová. Dobrú chuť !

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
taketo fasirky v odlahcenej verzii mam rada, mas ich pekne a urcite chutili vyborne.