Foto: timara
Je tu zas leto a sezónna zelenina je všade, kam sa človek pozrie. Hneď som vedela, že je čas na recept G. Ramsayho, keď Zobraziť celý popisJe tu zas leto a sezónna zelenina je všade, kam sa človek pozrie. Hneď som vedela, že je čas na recept G. Ramsayho, keď sa ku mne dostali prvé tohtoročné cukety. A placky . . . sú jednoducho úžasné.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mrkvu a cuketu (aj so šupkou) nastrúhame na hrubom strúhadle. Posolíme, necháme 15 - 20 minút "vypotiť" a vymačkáme zo zeleniny všetku prebytočnú šťavu.
- 2
Jarnú cibuľku nakrájame a s dvoma celými vajíčkami, 2 až 3 lyžicami strúhanky a na kocky nakrájaným syrom Halloumi primiešame k cukete. Dochutíme čerstvo nasekanými bylinkami, všetko dobre premiešame a necháme v chladničke 20 minút odstáť.
- 3
Placky opekáme na olivovom oleji, 2 až 3 minútky z každej strany do zlatova.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/wafle-z-cukety-fotorecept/43707...
Studene su lepsie ked je tam syr, viem to podla cuketovej baby( tu na Vareche- cuketova baba na plech).-skuste