Wafle z cukety fotorecept

janger - fotkajanger, 6. augusta 2013
Wafle z cukety (fotorecept)
Foto: janger

Pri mojom recepte na belgicke wafle sa ma spytala @alena45, ci by som nevyskusala spravit cuketove wafle. Samozrejme, ze vyskusam...Poslala mi link na rusku Zobraziť celý popisPri mojom recepte na belgicke wafle sa ma spytala @alena45, ci by som nevyskusala spravit cuketove wafle. Samozrejme, ze vyskusam...Poslala mi link na rusku stranku, kde boli uverejnene. Hned na prvy pohlad som ale videla, ze tam pouzili iny waflovac, taky plosky. Takze som zacala pochybovat, ci to pojde aj s tym mojim... Dnes som vyskusala, tak vam tu popisem moj experiment. Dufam, ze Alenke sa budu aspon trosku pacit :-). Ja teda nebanujem, budem ich robit castejsie.

Suroviny

1.pokus:
2 PL
2 PL
2.pokus:
7 PL
5 PL
4 - 5 PL
podľa chuti
kúštik




Postup

  1. 1

    Najprv opisem 1.pokus. Kusok cukety som postruhala na jemnom struhaku, aj so supkou.

  2. 2

    Zmiesala som 2PL cukety s 2PL muky, pridala som trosku soli.

    Wafle z cukety (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dala som piect do waflovaca. Dost sa to prilepilo. Musela som to vyskrabkavat. Wafel sa dal zjest, ale nejako moc nam to nechutilo. Na fotke je len jeho cast...

    Wafle z cukety (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom som vyskusala iny sposob a ten sa mi pacil.

    Wafle z cukety (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takze som si povedala, ze budem pokracovat. Postruhala som zbytok cukety. Suroviny, ktore som menovala v pokuse cislo 2 su potrebne k tomu zbytku cukety.

  6. 6

    Vyslo mi este priblizne 7PL na jemno postruhanej cukety, aj so supkou. Do toho som primiesala 5 PL hladkej muky, sol, trosku cerstvo mleteho korenia.

    Wafle z cukety (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridala som postruhany syr. Ja som mala tentokrat mlady, neprelezany syr. Ak date starsi, prelezany, tak bude chut trosku pikantnejsia. Prezrete syry maju vyraznejsiu chut. Vsetko to dobre zmiesame. Cesto nesmie byt moc riedke, ale ani moc huste. Ak by bolo moc riedke, dajte este trosku muky. Aj syra moze byt kludne viac.

    Wafle z cukety (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Waflovac som vytrela troskou masla, bala som sa, ze sa mi to zase pripecie. Ale staci potriet len minimalne a len na tu prvu davku. Syr je mastny, takze neskor uz ani vytierat nie je treba.

    Wafle z cukety (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Piekla som len take mensie wafle. Z toho mnozstva pri pokuse cislo 2 mi ich vyslo 8.

  10. 10

    Este som rozmyslala, ze ci by to bol velky rozdiel upiect to len tak, na panvici. Takze ten posledny kusok som piekla na panvici. Tie z waflovaca su lepsie, chrumkavejsie.

    Wafle z cukety (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Musim povedat, ze som rada, ze som sa na tento experiment dala. Tie wafle so syrom budem zarucene robit castejsie, su velmi chutne, chrumkave.

  12. 12

    Inspiracia bola z tejto stranky: http://www.povarenok.ru/recipes/show/76403/

  13. 13

    Tieto wafle, (vafle?), sa mozu jest len tak, samostatne. Alebo kludne mozu byt aj ako priloha k nejakemu masu, hydine...S druhom muky sa da, samozrejme, tiez experimentovat.

  14. 14

    Ak vyskusate, tak prajem dobru chut.

Diskusia k receptu

marianne
tlieskaaam @janka super napad,a ked dam do sendvicovaca? ci ani srnky netusia co z toho bude....:-))
alena45
ďakujem Janka za vyskúšanie. Recept si môže každý vyskúšať podľa seba. Ja by som dala na zahustenie asi ovsené vločky, niekto by múku rezol strúhankou, ktovie. Ide o ten spôsob - cukinove placky vo vaflovači. Veľmi sa teším, že sa podarilo.
mariamka
@janger ty tiez rada experimentujes, ako vidim :) foto aj postup naozaj lakaju, len ja ked pocujem wafle, hned si vybavim nieco sladke,, doplnila by som tam "slane wafle" inak ta cuketa vie naozaj prekvapit, nemam waflovac ale paci sa mi to :) a prave ma napadlo, ze iste by sla aj sladka verzia, neskusis ? :)
venusa
Perfektny napad dat to do vaflovaca. Tam je vsetko chrumkavejsie. Ja rada vsetko take chum-chrum. Chvalim.
radulienka
Perfiš, @janger , placky z cukety robievam, ale táto ešte menej mastná varianta je určite lepšia, vyskúšam čo najskôr, vďaka za perfektný nápad...
janger
@marianne , neviem, ake by to bolo z toho sendvicovaca, mozno celkom fajn :-). @alenka , niet za co. Aj ja dakujem tebe za podnet :-). V tom ruskom recepte boli robene, okrem ineho, aj s ovsenou mukou. Aj som rozmyslala, ci nemam nejako pomliet ovsene vlocky, lebo muku nemam. Ale potom som sa rozhodla, ze to skusim takto. A inac, trosku som si oprasila aj moje vedomosti ruskeho jazyka, uz som strasne moc zabudla. Budem na tu stranku pozerat castejsie :-). @mariamka , ved treba vyskusat hocico, nie? Mam inac recept aj na sladke, mozno aj tie spravim ;-). Ak budem ten nazov menit, tak zase to na dlhsie vypadne, necham to asi tak...@venusa , tak je to moc chrumkavejsie, ako z panvice. Najchrumkavejsie boli hned za cerstva. @radulienka , ovela menej mastne, mastny je vlastne len ten syr, maslo, ktore som pouzila, to nestoji za rec. Vsetkym vam dakujem za komentik :-). Taktiez aj @margaretka , @ywett , Ivka, @marikahr , aj vam dakujem za pochvalu :-).
egresik
Odskousane a je to super ;) moj chlap nechcel o cukinovych plackach ani pocut, tak som robila iba pre seba, ale vrhla sa mi na to aj 2,5 rocna dcera a muz, ze tie boli dobre, taketo robit mozes casto, kludne aj na obed (ale tam dodal, ze s masom :) )
janger
@egresik , no to sa moc tesim :-). Dakujem, ze si mi dala vediet. Pre deticky je to takto take pritazlivejsie, ta zelenina... Som moc rada, ze vam vsetkym chutilo. Pozdravujem :-).
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
@janger vďaka za nápad urobiť ich na vaflovači. Ja som doteraz robila cukinové placky vždy zmiešané so zemiakmi na panvici. Určite to vyskúšam.
janger
@goe , nemas za co :-). Tymto sposobom su chrumkavejsie, ako z panvice. Dufam, ze budu chutit, nam moc takto chutili :-).
smejkad
keby ste ma dnes videli, pucite sa od zaciatku do konca :-)))
ja ani neviem, kolko krat som sa vratila k zlozeniu - naozaj tam nejde PDP ani vajce? celkom urcite? skutocne naozaj? :-)))
potom ked som okusila prve - rychlo rychlo dostruhat cuketu a vsetko, ved co s polkou cukety, ze? :-)))
potom som si este raz precitala komenty a povedala som si - ked uz, tak uz a drcla som tam zvysok zemiakovej kase :-)))
no a teraz sa tu usmievam okolo celej hlavy, sedim ako pavuk a rozmyslam, kolko zajtra zabalim tej mojej do skoly, kedze maju tyzden zdravej stravy :-)))
1x zolik
janger
@smejkad , naozaj nejde, ani PDP, ani vajce, cestne slovo :-))). Urcite, naozaj ;-)...Ten syr to pekne spoji. Haha, aj sa musim smiat, ze sedis ako pavuk...A to je ako :-)? Len ti chcem este povedat, ze ked ich dnes napecies, tak zajtra v skole uz nebudu take chrumkave, uplne najlepsie su hned za cerstva, po upeceni....
smejkad
to uz som zistila, ze cerstve su naj, ale rano by som to nestihala a detom to aj tak daju az cez velku prestavku :-)
kazdopadne tam ide hlavne o moment prekvapenia - zeleninove wafle...
mojej dievcici skoro oci vypadli, ked zistila, co ide jest :-)))
ale chutilo a do skoly uz je zbalene v chladnici :-)
no a ten pavuk - to mas tak, predstav si ruky nohy kade tade - uplne nepodstatne kde, no a vsetkemu troni krasne gulatucke veeeeelke, plne a spokojneeeee brusisko :-)))
janger
No to si musim zapamatat, o tom pavukovi :-))). Dufam, ze detom bude zajtra chutit...
monnikka
toto ma zaujalo, vaflovač mám, aj cuketu, tak vyskúšam
smejkad
referujem ako v skole :-)
tak co, chutili wafle detom? ano mami, vsetci jedli a boli prekvapeni ze slane a chutili im :-)
no fajn :-)
ale ja som im potom povedala, z coho boli urobene a oni sa niektori skoro rozplakali, ze cuketu nelubia a zjedli ju :-)))))
janger
@smejkad , dakujem za spravu...Predstav si, aj som dnes na teba myslela :-). Nuz vidis, to mas tak s detmi, ako 'naleteli', :-)))...Aj zelenina sa do nich dostala.
smejkad
pripominam fajny recept, u nas najoblubenejsi aj so zemiakmi v ceste ( ja ho robim hustejsie ) :-)
janger
@smejkad , dakujem, ze si pripomenula a mam velku radost, ak recept niekomu posluzi. Dokonca, ak ho aj parkrat zopakuje :-). To s tymi zemiakmi si dobre vymyslela :-)...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia