Foto: zuzkabluzka
Keďže máme obdobie cukiet, prispejem aj ja kvapkou do tohto mora cuketových receptov. Odporúčam vyskúšať túto sviežu zmes chutí cukety a bazalky, veď v Zobraziť celý popisKeďže máme obdobie cukiet, prispejem aj ja kvapkou do tohto mora cuketových receptov. Odporúčam vyskúšať túto sviežu zmes chutí cukety a bazalky, veď v tomto horúcom počasí padne určite vhod dať si pod zub niečo ľahké. Či už sa rozhodnete chuť pesta spojiť s cestovinou, či opečeným pečivom, som si istá, že nebudete sklamaní :)
príprava
Suroviny
4 - 5 ks |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
väčšia kytička |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Cuketu očistíme, zbavíme prípadných jadierok a nakrájame na menšie kocky. Na jemno nasekanú cibuľu orestujeme s cesnakom na olivovom oleji, pridáme cuketu a restujeme.
-
2
Cuketu varíme a prípadne podlievame vodou pokiaľ nám cuketa nezmäkne až do takejto konzistencie.
-
3
Zmes necháme trochu vychladnúť, dáme do mixéra, pridáme bazalkové lístky (čím viac, tým lepšie;), syr grana padano (alebo pecorino) a píniové semeno (ak nemáme, môžeme ho vynechať).
-
4
Mixujeme. Počas mixovania dolievame podľa potreby olivový olej.
-
5
Pripravené pesto môžeme použiť na cestoviny. Na pestá sú podľa mňa vo všeobecnosti najvhodnejšie linguine. Ale dôležité je nezabudnúť si odložiť vodu, v ktorej sa cestovina varila. Túto vodu primiešame k pestu, aby zostalo krémovitejšie a pekne sa "nalepilo" na cestovinu. Alebo si len opečte olivovým olejom pokvapkané pečivo, potrite cesnakom, ochuťte trochou oregana a hrubou vrstvou studeného pesta. Pridajte paradajku, postrúhaný syr pecorino a pár kvapiek balzamikového octu. Pre mňa sú toto tie najlepšie letné raňajky. Veď posúďte sami :)
Len skoda, ze je nejaky (snad prechodny) nedostatok piniovych orechov. Teda aspon v mojom dosahu.
A tiez si myslim, ze ta cuketa by mohla byt len tak, na surovo. Ved najblizsie vyskusam.
Dakujem Vam za tip. Pozriem tam.